Savremena žena

Direktno.rs

29. 03. 2022. 13:45 0

"Šteta što nije muško, biće sledeći sin"

Iako se decenijama, pa i vekovima unazad u svetu rađa više dečaka nego devojčica, "pritisak" da žena treba da rodi muško na Balkanu verovatno nikad neće biti iskorenjen. "Biće sledeći sin", često mogu da čuju mame devojčica ...

Takav i slični komentari nisu tema uopšte, ali obzirom da je jedna mame dve devojčice opisala situaciju u kojoj se našla i time izazvala salvu komentara, prenećemo o čemu se radi.

- Porodila sam se i dobila drugu ćerku. Dok mi drugi čestitaju, komšinica mi je rekla "baš šteta što nije muško, ali biće sledeći sin ako bog da". Ja u šoku, ne verujem šta žena priča, žali me što sam rodila živo i zdravo dete. Kažem joj kako pol uopšte nije bitan, a ona će "muško je muško, videćeš kad rodiš sina, sin je san svake žene, makar to ne želela da prizna". To kaže mlada ženska osoba od 29 godina u 21. veku. Inače, ima sina i ćerku i već mi žao devojčice jer vidim kako će je tretirati. I dalje ne verujem da takvi ljudi postoje - napisala je majka.

"Drži se dalje od nje. Zla je", jedan je od prvih odgovora na status mame devojčica.Druga žena je plastično objasnila svoj stav na ovu temu: "Imam 35 i taman kad mislim da me ništa ne može šokirati pročitam ovo. Ja ipak mislim da je pakao na zemlji".

Snajki je svekar rekao da je muško - muško, pa je ozbiljno zaratila sa njim, a posle snajke oglasila se i majka dva dečaka.

"Ja imam dva sina i mogu ti reći da ta tvoja komšinica nije u pravu. Bez toga da se neko uvredi, volim i mušku i žensku decu, ali mislim da je za roditelje bolje da imaju i žensko dete".

Ima i onih koji žele samo devojčice, a jedna majka je objasnila kako ona na to gleda: "I ja sam čula to puno puta. Još kad kažu iduće godine sin. Da, ja ću rađati sve dok ti ne budeš zadovoljna".

Uvek postoji i druga strana.

"Majke devojčica, znam kako ovo vama zvuči, ali čisto da kažem, ja sam mama dva dečaka i redovno čujem: 'Sad još jednu devojčicu', 'žensko je žensko' i sl. Pa eto.... šta sad?".

Dakle i majke dečaka imaju slične probleme, pa možda ipak nije u pitanju samo Balkan, već ljudska pamet. 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati