Savremena žena

Direktno.rs

29. 02. 2020. 09:53 0

Sedam KORISNIH načina za upotrebu omekšivača

Omekšivač za veš ima mnogo više namena nego što smo mislili. Sigurno niste znali da omekšivač za veš može da vam pomogne da razmrsite Barbikinu kosu, osveži zavese ili omekša tepih.

„Bright side“ je napravio spisak situacija u kojima vam omekšivač može pomoći.

Vraća stari sjaj zagorelom posuđu

Zagorele tepsije je gotovo nemoguće oprati bez jače hemije, ali neke dame su predložile da tepsiju potopite u toplu vodu u koju ste predhodno stavili punu supenu kašiku omekšivača, potom tepsiju ostavite preko noći, ujutru ćete moći da je operete bez problema.

Skida nalepnice bez muke

Lepak koji se koristi za lepljenje nalepnica na staklo ili druge površine, dizajniran je da traje večno, pa ga zato ne možemo skinuti tako lako. Predlaže se da napravite mešavinu vruće vode i omekšivača (50/50), i lako ćete ukloniti sve nalepnice sa svih površina.

Uklanja mrlje od vode u tuš kabini

Da biste uklonili bele fleke morate koristiti još nešto pored vode. Za uklanjanje tih mrlja najčešće se koristi neka jača hemikalija. Međutim, domaćice su dokazale da je omekšivač dobar za uklanjanje tih mrlja. Pola čepa omekšivača sipajte u pola čaše tople vode, pa poprskajte željenu površinu. Uzmite krpu i dobro oribajte i ostavite da se osuši, mrlje bi trebalo odmah da nestanu.

Osvežava vazduh u dnevnom prostoru

U boci za sprej sipajte malo omekšivača, malo tople vode i pola kašike sode bikarbone. Sa ovim sprejem možete osvežiti prostor tako što će te njime naprskati zavese, posteljinu, nameštaj i šta god još poželite.Možete odmrsiti Barbikinu kosu

Lutkicama se često zapetlja kosa, ali to nije razlog da je odmah bacite jer nije više estetski lepa. Blogerka Ašli Hakšav predlaže da potopite lutkinu kosu u posudu sa toplom vodom i omekšivačem. Ostavite je tako nekoliko minuta, pa je nešno pročešljajte i isperite kosu vodom.

Možete omekšati i novi tepih

Tepisi su napravljeni od istih tkanina kao i naša odeća, pa upotreba omekšivača u ovoj situaciji je čak i normalna stvar. U bocu za sprej sipajte mešavinu vruće vode i omekšivača, pola čepa na tri i po litra vode, poprskajte tepih, ostavite da odstoji nekoliko minuta pa ga isperite čistačem na paru. Ako imate malu decu ili ljubimce veoma je važno dobro isprati tepih.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Džekpot

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati