Putovanja

Direktno.rs

26. 03. 2022. 15:32 1

OVO je najviše fotografisan GRAD na svetu

Ako niste na svom nalogu na nekoj od društvenih mreža podelili fotografije sa odmora, da li ste uopšte bili na odmoru? Šalu na stranu, nije tajna da mnogi vole da dele svoju intimu na društvenim mrežama. Iako je ta pojava novijeg datuma, još ima onih koji se i te kako dobro sećaju iščekivanja da budu izrađene fotografije sa odmora. Pa česta pitanja, da li će ispasti dobro na njima, da li će film biti osvetljen slučajno, pa da propadnu sve fotografije.

Sada je situacija drugačija. Na društvenim mrežama možemo i praktično uživo posmatrati destinacije na kojima odmaraju naši prijatelji i rođaci.

Analizirajući metriku društvenih mreža, i to najpre Instagram-a, TikTok-a i Youtube-a, portal Money.co.uk utvrdio je koje se to destinacije smatraju najlepšima na svetu.

Osim popularnih destinacija iz Euromonitorovog indeksa 100 najboljih gradskih destinacija za 2021. godinu i raznih tekstova sa interneta, tokom istraživanja je uzet u obzir i broj heštegova. Da bi bilo utvrđeno koja destinacija je najživopisnija, odnosno najlepša na svetu, određene su i ocene do 10.

Dakle, koja je destinacija na vrhu te liste?

- Najpopularnija destinacija na sve tri platforme društvenih medija je glavni grad Ujedinjenog Kraljevstva, London - navedeno je na zvaničnom blogu, prenosi   Travelandleisure.

London je dobio neverovatnu ocenu 9,83 od 10. Na Instagram-u je više od 150 miliona postova sa oznakom Londona, dok na Tik-Tok-u videi iz Londona imaju više od 28 milijardi pregleda, a na Youtube ima 150 hiljada vlogova iz glavnog grada Ujedinjenog Kraljevstva.

Odmah iza Londona je Dubai, zatim Pariz na trećem mestu, sa impresivnom ocenom 9,74. Slede im Njujork, Bali i Los Anđeles, zatim Barselona, Istanbul i Majami, dok je na desetom mestu najlepših destinacija na svetu Tokio, sa ocenom 9,15 od mogućih deset.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati