Putovanja

[ Izvor: Mediji ]

20. 04. 2021. 15:57 0

Građani Srbije oslobođeni putarine u S. Makedoniji

Ministar zdravlja Venko Filipče izjavio je danas da će Vlada Severne Makedonije doneti odluku da svi građani Srbije koji putuju kroz Severnu Makedoniju budu oslobođeni plaćanja putarine od 15. juna do 15. avgusta, a u znak zahvalnosti zbog donacije vakcina.

Naime, ministri zdravlja Srbije i Severne Makedonije, Zlatibor Lončar i Venko Filipče, danas su u Beogradu razgovarali o nastavku saradnje u borbi protiv koronavirusa.

Lončar je istakao da je saradnja, posebno u doba pandemije virusa korona, neophodna i naveo da se sa makedonskim kolegom čuje i na nedeljnom nivou kada razmenjuju iskustva neophodna za zdravlje građana.

- Koronavirus ne zna za granice i zato i mi moramo da se ponašamo kao da granice ne postoje - istakao je Lončar na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Kako je Lončar kazao, dogovorili su dalju saradnju između stručnjaka Severne Makedonije i Srbije sa ciljem da se sačuva državno zdravstvo i da nijedna zemlja ne dođe u lošu situaciju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Mučki napad sa leđa

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati