Putovanja

Direktno.rs

17. 04. 2021. 11:29 6

Kako će se Srbi ponašati u Grčkoj i zašto "NEMA LUTANJA"

Tačno u osam časova, u ponedeljak ujutru, granice sa Grčkom biće zvanično otvorene za državljane Srbije. Međutim, za sada, građani Srbije neće moći da se kreću po Grčkoj, već će biti obavezni da idu samo u mesto u kome su rezervisali smeštaj.

Srpski putnici mogu da pređu na dva granična prelaza sa Bugarskom - Promahonas i Nimfeja. Sve ovo važi do 14. maja, ovo je za "Novosti" potvrdila ministarka turizma Tatjana Matić.

- Uslovi su potvrda o vakcinaciji ili negativan PCR test, da nije stariji od 72 sata. Takođe, svako ko putuje u Grčku mora da popuni PLF formular 24 sata pre dolaska u zemlju. I dalje će se sprovoditi nasumično testiranje turista. Gosti će morati da se pridržavaju svih restriktivnih mera, koja važe i za državljane Grčke - objašnjava ministarka Matić.Do vakcinacije i preko turističkih agencija

Pored ove vesti, ministarka Matić je za 150 minuta Prve TV potvrdila i saradnju između ministarstva i kancelarije za informacione tehnolčogije, ali i svih turističkih agencija.

- Svi koji su zainteresovani, kada uplate aranžman, mogu da se prijave i za prioritetno vakcinisanje - rekla je za 150 minuta "Prve TV".

Resorno ministarstvo je imalo uspešne pregovore sa Grčkom, ali i druge zemlje prihvataju potvrde o vakcinama iz Srbije, naglašava.

- Ja bih napomenula nešto što je od izuzetnog značaja. Imamo oko 220.000 građana koji bi trebalo da obave zamensko putovanje, i molim ih da se jave svojim turističkim agencijama, biće prioritetno vakcinisani - dodala je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati