Ljubav

Direktno.rs

02. 12. 2023. 09:03 0

Osećate se zapostavljeno? Ne pravite veliku grešku

Osećate se zapostavljeno i usamljeno? Mislite da partneru niste važni u onoj meri kao na početku veze ili braka? Nedostaje vam pažnje?

Ne skačite unapred sa zaključcima. Manjak pažnje koju primate ne mora da bude znak da se vaš partner od vas “ohladio”, ima drugu ženu ili planira da vas ostavi.

Najveća greška koju žene rade u takvim situacijama je – optuživanje. Ne činite to pre nego što saznate s čime se vaš partner nosi. Možda je u pitanju stres vezan uz posao, neka bolest, problemi s roditeljima, ostatkom porodice ili s nekim prisnim prijateljem.

Stručnjaci ističu da, ako ga optužujete za određeno ponašanje, znači da niste spremni da sasluše njegovu stranu priče.

Iz tog razloga, on vam neće hteti da vam se poveri. Štaviše, ako ga optužujete da je uradio nešto baš loše bez ikakvih dokaza, to bi ga moglo da partnera još više emotivno udalji od vas. Budite saosećajni, dajte mu priliku da se izjasni, saslušajte šta ga muči i zašto vam uskraćuje pažnju, a tek onda procenjujte i delujte.

Mnoge osobe u vezama zaboravljaju da se ne smeju oslanjati isključivo na partnera kako bi se osećale posebno, privlačno ili uspešno. Budite sami sebi na prvom mestu, naučite kako ćete sebi ugoditi, posvetite se svom mentalnom zdravlju, pa ćete se lakše nositi sa svim eventualnim izazovima u vezi ili braku.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]

Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati