Ljubav

24. 11. 2023. 22:01 0

U koje doba dana žene ne mogu da "iskuliraju"?

Da li je stvarno bitno u koje vreme vodimo ljubav? Struka kaže - jeste.

06.00h - za plodnost

Ako želite da povećate šanse da dobijete dete, navijte alarm za seks u ranim jutarnjim satima. Stručnjaci iz Ciriha tvrde da bi vođenje ljubavi što je ranije moguće moglo da poveća šanse za trudnoću. Spermatozoidi su upravo tad najkvalitetniji.+ i najaktivniji.

07.30h časova - za bolje seksualno zdravlje (muškarca)

Sigurno ste primetili da su muškarci spremni za seks čim ujutro otvore oči. Nivo testosterona je najjači pre osam sati ujutro, a ako želite da podstaknete partnera da sledi svoj primarni instinkt, dugoročno bi vam se moglo isplatiti.

Naime, što imaju češće odnose u mlađim godinama, manja je verovatnost da će kako stare muškarci imati probleme sa erekcijom.

Američka studija iz 2008. utvrdila je da muškarci koji imaju seks bar jednom nedeljno imaju puno manju verovatnoću da će posle 50 - te imati problem sa erektilnom disfunkcijom, nego muškarci koji su odnos eimali ređe..

08.30 h - za jači imunitet

Bilo koja vrsta seksualne aktivnosti pre podne jača imuni sistem. Ako tad još niste spremni za seks, možete samo masturbirati ili "pomoći" partneru, efekt je isti.

12.00h - za smanjenje stresa

Američka studija je pokazala da redovan seks smanjuje pritisak i količinu straha koji osećamo pre rešavanja bilo kojih aktivnosti ili zadataka kojih se pribojavamo. Studija kaže i da se posle seksa lakše ispunjavaju složeni zadaci, poput npr. mentalne aritmetike.

15.00h - za jače srce

Nivo hormona muškaraca i žena je u savršenoj sinhronizaciji, tako da oboje oslobađa istu količinu snažnog postkoitalnog hormona, oksitocina. On povećava osećaj naklonosti i poverenja među partnerima, a bitan je i za zdravlje jer podstiče ozdravljenje i snižava nivo kortizola za koji se smatra da doprinosi srčanim bolestima.

19.00h - za najbolji orgazam

Ovo se ne odnosi samo na vreme, već na seks posle popodnevnog vežbanja, Naime, jedna studija u Teksasu pokazala je da su žene posle 20 minuta vežbanja doživele 169 posto više protoka krvi u manje regije, što je dovelo do bržih i jačih orgazama.

20.00h - za veću inteligenciju

Studija je otkrila i da se zbog redovnog seksa sa vremenom stvara više ćelija u delu mozga hipokampusa, što je povezano sa sposobnošću zadržavanja informacija.

Stručnjaci preporučuju držanje za ruke, ljubljenje i deljenje poslova da biste jedno drugome pokazali da vam je stalo.

Seks na brzinu

Poručuje i da maksimalno iskoristite vreme koje imate za seks i da na to vreme gledate kao na nešto uzbudljivo. Uživajte u vremenu koje vas dvoje imate nasamo.
Umesto da odmah krenete da obavljate zaostale poslove po kući, vreme kad deca odu u krevet iskoristite za seks jer ćete se tako ponovno zbližiti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]

Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati