Ljubav

Direktno.rs

06. 02. 2023. 09:00 1

Stvar koju morate uraditi posle svađe u vezi

Svađe u vezama i brakovima nisu neobične. One mogu da oslabe ili ojačaju odnos između dvoje ljudi, a kako će svađe uticati na odnos zavisi i o tome kako ćemo se ponašati kada se svađa završi.

Verovatno ste i sami tokom svađe sa partnerom izvukli neke prethodne prepirke kao argument. To ste uradili, jer niste rešili do kraja.

Zato je nakon svađe, kada se strasti smire, bitno argumentovano i smireno razgovarati o svemu što se dogodilo.

Nemojte da se pretvarate da se nije dogodilo ništa, nemojte da nastavljate da kažnjavate partnera i nemojte da preskočite priču i izvinjenje. Izvinjenje nužno ne znači da vašem partneru priznajete da je bio u pravu, a da ste vi pogrešili, nego je način da priznate da ste jedno drugom povredili osećanja.

Bitno je da razgovor, koji ćete voditi nakon svađe, bude kvalitetan. Postoje i neki saveti koje možete da sledite, kako bi on bio takav.

Vratite se na problem zbog kog je svađa počela i rešite ga

Pažljiv i miroljubiv razgovor o problemu može samo da popravi vaš odnos. On ne znači da nećete biti iskreni nego znači da ćete sve što vas muči reći bez podignutog tona i prozivki. Suočavanje sa problemima na miran i staložen način pomaže odnosu.

Zajedno proverite da li postoji neki veći problem

Možda je svađa krenula zbog neopranog posuđa, ali u razgovoru sa partnerom proverite da li postoji u vašem odnosu neki veći problem, zbog kog lakše "planete". Budite radoznali, vodite iskren razgovor i ako je potrebno, kopajte sve dok ne dođete do pravog problema.

Nastavite dalje bez zameranja

Cilj kvalitetnog razgovora nakon svađe je da zaista rešite problem i da svađu koja se dogodila ne koristite kao argument u nekim budućim prepirkama. Za ovakve poteze ponekad je potrebna hrabrost jer možda nismo spremni da čujemo neke stvari, međutim, veza je kvalitetna samo ako je iskrena i ako se bavimo problemima koji nas muče na način da ih rešavamo umesto da ih guramo pod tepih.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]

Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati