Ljubav

Direktno.rs

07. 01. 2023. 21:00 0

Parovi za dobar brak rade 5 stvari svakodnevno

Dodajte jednu od ovih malih ljubavnih "investicija" u svoju vezu danas

Ulazak u vezu je kao početak dugoročne investicije za penziju - vremenom gradite dobar i jak brak, a mali depoziti čine veliku razliku tokom godina. A ako ne pravite mnogo malih depozita, onda jedan veliki depozit neće napraviti nikakvu razliku, što može dugoročno da naškodi vašoj vezi.

A ako samo "trošite" odnose previše, na kraju ćete doći do "prekoračenja" što samo može da dovede do raskida. Mnogi parovi se danas udaljavaju od jednostavnih stvari, dok živimo u svetu koji se brzo razvija.

Dobra vest je da nije kasno za početak. Dodajte jednu od ovih malih investicija u svoju vezu danas i nastavite dalje. Uz ovih pet jednostavnih "investicija", prema Your Tango, koje možete da uložite u svoj brak svakog dana i koje će vas održati srećno venčanim zauvek, takođe možete da dodate još ponešto što je lično samo za vas dvoje.

Poljupci, poljupci, poljupci

Ovo je veoma jednostavan zadatak, ali lako može da vam "izmakne" kada ste u dugoj vezi. Zato - ljubite se najmanje šest i po sekundi, dva puta dnevno. Ovo nije dugo vremena. Kada se ljubite šest i po sekundi, stvari u mozgu počinju da se menjaju.

Pripremite se za poljubac kao što ste to radili na početku veze, spremite mentol bombonicu ili žvaku na putu kući s posla. Vaš partner će to da ceni.

Saznajte bar jednu važnu stvar o partnerovom danu pre jutarnjeg rastanka

Važno je da razgovarate jedno sa drugim pre odlaska. Iskreno se zainteresujte za posao svog partnera, prijatelje i porodicu. Ostanite pozitivni, čak i ako se ne slažete sa svojim partnerom. Dajte partneru do znanja da navijate za njega kada izađe sa svojim sledećim predlogom kod šefa.

Budite uzbuđeni kada vam partner kaže da ide da ruča sa prijateljem kojeg nije video neko vreme. Želite da vaš partner oseća da ste na njegovoj strani, a otvorena, jasna komunikacija će vam pomoći u tome.

Razmišljajte s ljubavlju o svom partneru kada niste sa njim

Lako je pomisliti na sve stvari koje vaš partner nije učinio za vas ili šta vam se ne sviđa kod njega/nje. Čak i onda kada to ne izgovorite svom partneru, takvo razmišljanje postavlja ton veze što će postaviti vašeg partnera u defanzivnu situaciju.

Umesto toga, pomislite kako je divan bio taj poslednji poljubac. Zamislite situaciju kada vam je partner pomogao u kući, a da niste morali ni da zamolite. Ova lista je beskrajna, pa dodajte na nju šta želite.

Budite zahvalni jedno na drugom

Ovo je jedan od onih jednostavnih depozita koje često zaboravljamo nakon što smo neko vreme u braku. Recite svom partneru koliko ga cenite. Recite im da cenite njihov osmeh i da jedva čekate da ih vidite nakon dugog dana na poslu.

Obavezno dajte svom partneru do znanja koliko cenite to što vas je saslušao dok ste sinoć govorili o svom poslu. Znam da život može biti stresan sa poslom, kućom i decom. Ali, ne zaboravite svog partnera u tom procesu. Pokazivanje zahvalnosti ne oduzima mnogo vremena, a čini veliku razliku.

Planirajte ljubavni sastanak jednom nedeljno

Važno je da vi i vaš partner imate vremena za sebe, bez ikakvih ometanja. To znači da isključite svih elektronske uređaje. Možete da izađete u svoj omiljeni restoran, da idete u šetnju, na bejzbol utakmicu ili da ostanete kod kuće (samo se uverite da deca nisu u blizini).

Pripremite se za sastanak na način na koji ste se prvi put sreli. Razgovarajte o svojoj vezi, postavljajte pitanja i slušajte sa interesovanjem i entuzijazmom. Čineći ovo, dajete prioritet svojoj vezi i postavljate pozitivan ton, a investicija će se isplatiti.

Evo, ova lista je prilično jednostavna. Ako ste pobegli od toga, niste sami.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]

Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati