Ljubav

Direktno.rs

27. 11. 2022. 09:22 5

Očajna devojka: Dečko traži da sve radim po kući

Veze mogu da donesu brojne lepe trenutke, mir i sklad između dvoje ljudi, ali i razne turbulencije, nerazumevanje i rasprave. Kada je potrebno da se stavi tačka na sve to, a kada razgovor pomaže zavisi od jedne i druge strane - od toga koliko su obe spremne na dogovor i kompromis.

Sa ne tako prijatnim problemom susrela se i jedna devojka (32) koja je želela da ostane anonimna. Ona se javno požalila na svog užasnog dečka u nadi da će da dobije neke od korisnih saveta. Pa tako, njen dečko od nje očekuje apsolutno sve da radi po kući, pa čak i da plaća račune.

"Od mene se očekuje da kuvam i čistim, a kada vikednom dođe u moj stan, tretira me kao da sam njegova služavka", započela je ona svoju ispovest.

Zapravo, nejn dečko smatra da su poslovi po kući isključivo ženski i da muškarac ne treba u to da se meša, pa čak ni da pripomogne. Kada su se prvi put upoznali i izašli u restoran na večeru, ona je iz ljubaznosti ponudila da plati. Međutim, iako se ponadala da će da prepolove račune, to se nije desilo.

"Zahvalio mi se, a zatim se to kasnije više puta ponavljalo, te sam uvek ja plaćala račune. Rekao je da je to potpuno u redu, pošto zarađujem više od njega", rekla je ona i dodala da je njen dečko izričitog stava da žena treba da brine o svom muškarcu, ali devojci je sve ovo "preko glave". I sada, više nije sigurna šta treba da radi, da li nastavi vezu sa njim ili da ga ostavi?

Stručnjaci su smatrali da njen dečko defintivno ne razume šta znači podela poslova i obaveze u vezi. Uglavnom takvo ponašanje potiče iz vaspitanja u porodici, gde je majka sve radila za njega. Deca u kasnijim godinama prisvajaju model ponašanja svojih roditelja, što u mnogome diktira kako će oni da se ponašaju u vezi ili braku. Psiholozi smatraju, da ako već ovakvo ponašanje traje duže vreme i da je ona već sada svesna da je on užasan prema njoj, vreme je da stavi tačku na njihov odnos. Šta vi mislite o ovome?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]

Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati