Ljubav

Direktno.rs

18. 09. 2022. 21:52 1

U dobru i zlu: Pet najvećih iskušenja u braku

Neplodnost, varanje i ozbiljne bolesti mogu zadesiti bilo koji par, a u tako teškim situacijama može se videti istinsko zajedništvo, odnosno koliko su parovi spremni da žrtvuju.

Brak zahteva mnogo truda, a neke svakodnevne situacije zaista testiraju da li je ljubav prava. Pravo zajedništvo se vidi samo tokom teških perioda kao što su bolest, neplodnost ili prevara. Tek ovde se vidi koliko su parovi spremni da se žrtvuju i da li ispunjavaju zavet "u dobru ili u zlu“.

Neplodnost

Neplodnost može biti veliko opterećenje za par i uneti ozbiljnu neslogu u brak. Partneri mogu da krive jedno drugo za to što se neko od njih nije dovoljno trudio i nije želeo da poseti lekare. Najvažnije je razgovarati o mogućnostima, odlučiti kojim putem ići i biti sigurni da ste 100 odsto u tome. Ako se samo vi trudite, uslediće konflikt. Takođe, postoji mogućnost da se onaj ko ne može da ima decu zbog toga oseća krivim i još više povuče u sebe. U tim trenucima važno je podržati jedno drugo i sebičnost ostaviti po strani.

Prevara

Neverstvo ostavlja duboke emocionalne tragove i može u trenutku da uništi brak. Spašavanje veze nije nimalo lako i prvo treba postaviti pitanje da li preljubnik zaslužuje oproštaj, a zatim i još jednu priliku. Ako ste odlučili da oprostite, morate znati da je vaša stara veza mrtva. Dakle, treba početi od početka.
Takođe, ako je partner već odlučio da oprosti prevaru, onda to više ne bi smeo ni da pominje, posebno ne u društvu. Sarkastične primedbe i komentari o prošlosti uništiće brak jer su dokaz da niste spremni za novi početak.

Rođenje deteta

Prvi meseci nakon rođenja deteta su čudesni i teški. Nedostatak sna i sumnja u sve što radite izazivaju nervozu, pa su svađe češće. Pokušajte da brigu o detetu podeliti ravnopravno sa partnerom. Ovo će smanjiti stres i povezati vas još dublje.

Teška bolest

Bolest u velikoj meri menja dinamiku odnosa, takva situacija će sve prethodne svađe učiniti nevažnim. Najvažnije je da se podržavate i u takvim trenucima još više posvetite vezi. Neka to postane utočište koje će vam pomoći da steknete snagu i krenete dalje.

Otkaz

Finansijska kriza pravi je teret za brak, a nedostatak osnovnih sredstava za život može naterati ljude da krive jedni druge za otpuštanje, loše investicije ili nepromišljenu potrošnju. Takva situacija menja trenutni način života, izaziva stres i utiče na celu porodicu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]

Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati