Ljubav

[ Izvor: Mediji ]

10. 08. 2022. 21:29 0

Koliko je idealno da partner bude stariji ili mlađi

Mlađe je slađe, a starije zrači iskustvom i samopouzdanjem - ali koliko mlado je premlado, a koliko starije prestaro? Ako niste znali, postoji matematička formula za izračunavanje "društveno prihvatljive" razlike u godinama među romantičnim partnerima, a ona iznosi broj vaših godina podeljen sa dva, i zatim dodate 7 godina. To bi trebao da bude minimum ispod kog ne bi trebalo da idete.

Tako u slučaju starijeg partnera s 30 godina, društveno prihvatljivi minimum je mlađi partner od 22 godine, dok bi 50. godišnjak bio s partnerom koji nije mlađi od 32 godine, prenosi Yahoo Life.

S emancipacijom žena i smanjivanjem rodnih predrasuda, kao i teorija više ne važi samo za muškarce, a starije žena koje biraju mlađe partnere danas se popularno nazivaju "kuguarke" kao ekvivalent starijim muškarcima koji traže "sponzoruše".

Brakovi i veze s razlikom u godinama sve su manji tabu, a teoriju upola mlađi/a plus sedam kao društveno prihvatljivu ispitali su naučnici Bram Bunk i Daglass Kenrik.

"Pravilo vam pomaže da se držite unutar dobnog raspona koji će osigurati zajedničke interese s vašim partnerom, a verovatno će omogućiti i bolju komunikaciju", kaže stručnjak za odnose David Benet.

Stručnjak za veze Kerol Roderik kaže kako ne savetuje klijentima da slede pravilo doslovno, ali ih "podstiče da dobro razmisle o gornjoj i donjoj dobnoj granici, posebno na internetskim stranicama i aplikacijama za pronalazak partnera".

Smatra da je poštovanje ograničenja pravila manje potrebno prilikom ličnog susreta s nekim, jer obično ste u mogućnosti da procenite nečiju zrelost, vitalnost i namere izlaska približno u isto vreme kad otkrivate njihovu dob.

Takođe treba napomenuti da je studija iz 2014. godine, a objavljena je u časopisu So.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]

Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati