Ljubav

Direktno.rs

25. 06. 2022. 22:03 0

Ne robujte: Netačne stvari o seksu

Seksualnost i seks i i dalje su teme za koje se vežu mnoge predrasude. Vekovima, seks je bio misterija o kojoj se retko javno govorilo. Srećom sada se o seksualnosti govori više nego ikada. Ipak, to i dalje ne znači da smo se rešili svih predrasuda, stereotipa i tabu tema koje se vežu za ovo delikatno područje ljudskog života.

Gubljenje nevinosti

Nevinost predstavlja samo trenutno stanje u kojem osoba još nije imala prvi seksualni odnos. Gubljenjem nevinosti ne gubimo deo sebe, već dobijamo novo iskustvo, stičemo nova znanja, veštine, učimo nove oblike komunikacije i interakcije, upoznajemo bolje sebe i osobu s kojom smo u vezi.

Kada prestanemo da svoja prva seksualna iskustva posmatramo kroz prizmu gubitka nevinosti i svoje 'čistoće', svima će nam dugoročno biti bolje.

Seks tokom menstruacije je prirodna kontracepcija

Od neželjene trudnoće nismo sigurni ni u trenucima kada imamo menstruaciju. Rizik da žena zatrudni je veoma nizak, ali neke osobe mogu imati ovulaciju i tokom ciklusa. S obzirom na to da znamo da sperma može ostati u jajovodima i po nekoliko dana, time se povećava rizik da dođe do neželjene trudnoće.

Korišćenjem kondoma obezbedićete zaštitu kako od trudnoće, tako i od polno prenosivih bolesti, naročito tokom menstruacije.

Masturbacija je loša za zdravlje

O ovom mitu se već godinama govori, pa bi do sada većina ljudi trebalo da zna da je on zapravo neistinit. Masturbacija je potpuno zdrava i dobra za imunitet i raspoloženje. Ona nas uči kako da se odnosimo prema spostvenom telu, kako da ga osluškujemo i bolje razumemo.

Postoji samo vaginalni orgazam

Mnogi, nažalost, još misle da je orgazam isključivo prouzrokovan penetracijom u vaginu i da je zapravo to jedini orgazam koji postoji. Nekim ženama je odličan i vole ga, ali drugima je lakše da dožive orgazam stimulišući klitoris. Ne postoji univerzalni recept za orgazam, svako telo i želja su individualni. Do orgazma se najlakše može doći slušanjem sebe, odnosno partnera.

Seks loše utiče na sportske rezultate

Godinama se vrhunskim sportistima i sportistkinjama zabranjivao seks pre važnih događaja i izazova, ali nauka do sada nije pronašla vezu između seksa i lošijih sportskih rezultata. Ako je osoba pod velikim stresom pre važnog događaja, seks joj može pomoći da se opusti i odmori. Ipak, postoje i oni kod kojih napetost predstavlja blokadu, pa nemaju želju za seksom u tim danima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]

Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati