Ljubav

Direktno.rs

22. 04. 2022. 09:00 2

Kad naučnici računaju: Ovo su prave godine za brak

Svaka osoba je različita i ima različito shvatanje kada je pravo vreme za brak, međutim naučnici tvrde da su otkrili koje godine su idealne za udaju ili ženidbu.

Prema naučnicima Tomu Griffithsu i Brianu Christianu, autorima knjige "Algorithms to Live By: The Computer Science of Human Decisions", najbolji trenutak za stupanje u brak je 26 godina. Prema njihovoj teoriji, nakon što dovršite 37 odsto nečega u zadatom vremenskom okviru, tada ste dosegli savršenu tačku u kojoj morate odlučiti.

- Ako prosečna osoba traži savršenog partnera u razdoblju između 18 i 40 godina, onda je 26 idealno vreme, jer je to 37 posto zadatog vremenskog roka od 22 godine - pojasnili su.

Prema ovoj teoriji, ako ste mlađi ili stariji od 26 godina prilikom stupanja u brak, previše ćete se svađati i brak vam neće biti funkcionalan.

Sociolog sa Univerziteta Utah Nicholas H. Wolfinger ne slaže se s ovom teorijom te je prema njegovom mišljenju najbolje vreme za stupanje u brak kako bi se izbegao razvod između 28 i 32 godine, što je više od 45 posto zadatog vremenskog roka od 22 godine.

Naravno, pravilo od 37 posto nije savršeno jer zapravo ne uzima u obzir to da se ukusi osobe mogu promeniti između 18 i 40 godina te da u kasnijim godinama možda traže nešto drugo od partnera u odnosu na to kad su bili mlađi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]

Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati