Ljubav

Direktno.rs

15. 01. 2022. 17:32 1

Odgovor na jedno pitanje je put do srećne veze

Koja je tajna dobre veze? Da li postoji jedan odgovor na ovo pitanje. Pa, i ne baš. Ali, šta bismo mogli da uradimo da učinimo da se partner pored nas oseća lepo?

Prema rečima britanskog terepeuta za ljubav, Metjua Hasija na TikToku, postoji jedno pitanje koje treba da postavite sebi svaki dan ako ste u vezi. Smatra da je ovo pitanje jednostavno. koje ne samo da dodaje empatiju u vaš život, što je dokazano da čini vezu jačom, već i zbližava par. 

Metju kaže da sebi treba da postavljamo sledeće pitanje: "Šta bih mogao/la da uradim da partneru današnji dan učinim lepim?"

Hasi smatra da je empatija tajna srećne veze!

Dalje smatra da ne možemo samo da odgovorimo na pitanje onako kako bismo želeli da dobijemo odgovor. Umesto toga, moramo zaista da se stavimo na mesto partnera.

To je cela poenta empatije - zamisliti šta bi neko drugi mogao da poželi od vas. Empatija je tajna srećne veze.

Kada razmislimo cele priča ima smisla. Vezu čine dve osobe. Ako razmišljamo samo o svojim potrebama, onda je neko izostavljen. Zato je važno razmišljati o potrebama partnera. Naravno, nije lako to raditi u svakom trenutku dana, ali bismo malim stvarima mogli da se potrudimo. To bi mogao da bude i samo jedan poziv.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]

Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati