Ljubav

Direktno.rs

11. 09. 2021. 15:29 0

10 kompromisa koje nikada ne radite u vezi

Ozbiljna veza na neki način znači spajanje dva života u jedan i kad se to dogodi, obe strane u jednom trenutku moraju napraviti određene kompromise. Postoje, naravno, manji i veći kompromisi, ali i stvari oko kojih kompromisa u vezi ne bi trebalo biti.

Osim vašeg zdravlja i sigurnosti, koje nikada ne smete ugroziti, u nastavku donosimo deset kompromisa na koje u vezi ne biste trebali da pristanete, bez obzira na to koliko volite svog partnera.

1. Nema kompromisa oko vaših snova i ciljeva

Pogotovo kada ste mladi, za svojim snovima i ciljevima morate ići energično. Zreo partner, koji vas poštuje, poštovaće vaše ciljeve i podupirati vas u njihovom ostvarivanju. Ako zbog nekoga odustanete od svojih snova, kasnije biste mu mogli zamerati, što će stvoriti probleme u vezi ili braku.

2. Nema kompromisa oko vaših vrednosti

Ako već odavno znate koji su vam životni prioriteti i vrednosti koje cenite, nemojte se menjati samo zato da biste se svideli drugoj strani. Bilo da se radi o zdravlju, karijeri, veri… ne radite kompromise za koje osećate da ih zapravo ne želite napraviti. Čekajte osobu koja će ih razumeti i poštovati.

3. Nema kompromisa oko životnog stila

Već dugo vremena znate da želite da imate dvoje dece i da želite živeti u mirnijoj sredini, a završili ste s osobom koja uopšte ne želi decu i u obzir joj dolazi samo život u centru grada. Iako će za vas možda na početku učiniti da biste mogli pristati na ovu drugu varijantu, činjenica je da će u jednoj takvoj vezi jedna strana uvek biti jadna. Zato je najbolje da pestanete da odlažete neizbežno i prekinuti vezu. Nema smisla da iko od vas dvoje gubi vreme ako ste već sada sigurni da se vaše životne vizije nikad neće uskladiti.

4. Nema kompromisa oko porodice i prijatelja

Čuvajte se svakog partnera koji će vas sprečavati da vidite svoju porodicu i prijatelje. Normalno je, naravno, da ih viđate manje sada kada više vremena provodite s partnerom, ali određena vrsta posesivnosti, zbog koje ćete se na početku možda osećati posebnom i željenom, s vremenom će stvoriti probleme u vezi. Zdrava prijateljstva i odnosi u porodici pomažu nam u izgradnji zdravijih odnosa i srećnijeg života. Zato bežite od partnera koji smatra da vam ne treba niko osim njega u svom životu.

5. Nema kompromisa oko toga koliko vredite

Svi trebamo od druge strane očekivati da nas tretira s ljubavlju i poštovanjem. Naši partneri trebali bi biti uz nas u dobru i zlu. Ono što ne bi smeli je terati nas da se osećamo loše zbog nas samih. Nemojte trpeti nikakav oblik zlostavljanja u vašoj vezi. Nezdrava komunikacija, u kojoj se umanjuje vaša vrednost, može ozbiljno naštetiti vašem samopoštovanju. Zato, čim osetite da druga strana pokušava umanjiti vašu vrednost, prekinite tu vezu.

6. Nema kompromisa oko seksualnog života

Ako se s partnerom slažete kada je u pitanju važnost fizičke i emocionalne intime, onda je sve u redu. Međutim, ako se ne slažete oko važnosti seksa i vaše potrebe u spavaćoj sobi nisu zadovoljene, s vremenom će biti sve teže i teže te će doći do prekida dobrih odnosa i gorčine. Seksualni problemi koji se ne reše na vreme mogu ugroziti vezu i dovesti čak i do nevere. Zato sa svojim parterom razgovarajte o problemima koji vas potencijalno muče.

7. Nema kompromisa oko vaših principa

Primer, ako ste osoba koja smatra da neko ko je u vezi ne sme flertovati s drugim osobama čak ni ako tako samo hrani ego, onda ne odustajte od vašeg principa. Partner će vas verojatno pokušati da vas uveri da su to sve bezazlene gluposti i da se na kraju dana vraća vama, ali flert je znak da treba nekog drugog kako bi ispunio svoje potrebe, makar to bilo “samo” hranjenje ega. Nemojte to trpeti, osim ako i sami smatrate da su takvi flertovi u redu.

8. Nema kompromisa oko vrste veze koju želite

Nije u redu da vas partner tera da radite stvari koje ne želite da radite. Nemojte pristajati ni na što što vam stvara nelagodu.

9. Nema kompromisa oko potrebe za komunikacijom

Kompatibilnost u komunikaciji važnija je nego što mnogi misle ili shvataju Dobra komunikacija ključna je za dobre odnose.

Ako vam se čini da vas partner ignoriše svaki put kad želite razgovarati, s vremenom bi problem mogao postati velik i ozbiljna pretnja vezi. U svakom slučaju, odnos bez kvalitetne komunikacije nešto je na što nikako ne smete pristati.

10. Nema kompromisa oko finansijske sigurnosti

Ovih dana finansijska stabilnost vrlo je važna, a ako ste u vezi s partnerom koji po pitanju finansija ima loše navike koje nikako nisu u skladu s vašima – taj problem morate rešiti na vreme. U vezi s osobom koja samo troši, a nikako ne pridonosi, problemi će se samo gomilati. Zato sedite i razgovarajte kako biste problem rešili pre nego što unište vaš odnos.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]

Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati