Ljubav

Direktno.rs

21. 02. 2024. 08:57 0

Važno je znati: Kako se nositi sa odbijanjem

Bilo koji oblik odbijanja je neprijatan. Bilo da je odbijanje u vidu apliciranja za posla ili za fakultet iz snova.

Svakako na samom vrhu nepoželjnih odbijanja nalazi se ono koje dolazi od strane osobe koja vam se dopada. Kada se to dogodi, nepodnošljiv bol je stanje koje sledi, piše "cdm.me".

Upravo taj bol može vas navesti da izgubite volju za ostvarenjem svojih ciljeva i da stvorite negativnu sliku o sebi. Ako ne znate na koji način da se nosite sa odbijanjem koje je usledilo, vrlo lako se možete naći na samom rubu depresije.

Dozvolite sebi da osetite bol

Ako želite da prevaziđete to što vas je neko odbio i povredio, morate pre svega prihvatiti činjenicu da se to zaista desilo. Možda ste i ranije čuli za ovaj savet, ali šta to zapravo znači?

Morate sebi, koliko god teško bilo, dozvoliti da osetite bol. To je proces koji traje i koji donosi sa sobom mnogo suza i tuge, ali koji je prolazan, ako mu dozvolite da prođe kroz vas.

Povedite računa o sebi

Klasičan odgovor na odbijanje je onaj u obliku tuge, besa i osećaja potištenosti. U tim trenucima verovatno vam dođe da vrištite i plačete iz sveg glasa. Međutim to vam neće pomoći da prevaziđete bol. Povedite računa o sebi i izbacite negativne emocije na zdrav način putem vežbanja ili meditacije.

Shvatite razlog odbijanja

Ponekad se toliko utapamo u jezeru bola koje je stvorilo odbijanje da zaboravimo da ispitamo zašto je do njega uopšte i došlo. Ako preispitate svoje postupke i sagledate širu sliku, čak i onu iz njegovog ugla možda možete dobiti predstavu o tome šta ga je navelo da vas odbije.

Možde ste bili previše navalentni ili u ovom trenutku on jednostavno nije spreman za vezu. Razlog bi vam mogao u velikoj meri koristiti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]

Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati