Kultura

[ Izvor: Mediji ]

10. 10. 2024. 11:57 1

Gej film sa Danijelom Krejgom imao premijeru u Njujorku, glumac posmatrao reakciju publike

Film Luke Gvadanjina doživeo je svetsku premijeru na Filmskom festivalu u Veneciji, a sada je vreme da i ostatak sveta pogleda ono što su kritičari ocenili kao sirov i iskren naslov.

"Čežnja i usamljenost na drugačiji način"

Radnja filma je smeštena u 1950. godinu, i prati Vilijama Lija (Krejg), američkog iseljenika u Meksiko Sitiju u svojim ranim pedesetim godinama, koji dane provodi potpuno sam. ​Li luta po gradskim klubovima i barovima u koje dolaze američki studenti, otpušteni vojnici i drugi likovi sa margine društva.

On se ludo zaljubljuje u otpuštenog marinca po imenu Alerton (Dru Starki), narkomana, koji je ravnodušan prema njegovoj naklonosti, ali na kraju popušta samo toliko da bi Lijeve seksualne fantazije, postale njegova čista opsesija.

- Ovaj film istražuje čežnju i usamljenost na zaista zadivljujuć način. Definitivno mi neće izaći iz glave u narednim mesecima, Mnogo je čudnije nego što sam očekivao. Film deluje kao jedno opijujaće putovanje kroz potragu o ljubavi - pisalo se na društvenim mrežama, piše 24sedam.

Krejg krišom gledao reakciju publike

Danijel Krejg, koji je u ovom filmu snimio brojne eksplicitne ljubavne scena sa mladim glumcem Druom Starkijem, uoči same premijere izjavio da njegov lik nosi univerzalnu poruku i da je ovo film o ljubavi, gubitku i čežnji i da "Kvir" ima mnogo toga da kaže.

Čini se da je Krejg želeo da vidi reakciju publike odmah. Njujorški filmski festival je na društvenoj mreži X objavio snimak kako glumac krišom gleda reakciju publike nakon završene projekcije, a onda izlazi na scenu.

Krejgu se smeši Oskar

Kako je izvestio MailOnline, Krejg bi mogao da dobije veliko priznanje tokom sledeće sezone dodele nagrada, i mnogi smatraju da mu se smeši čak i Oskar, pošto su ga kritičari hvalili kao "briljantan" u glavnoj ulozi u najintrigantnijem naslovu na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Veneciji.

- Daleko je od "Bonda" i veoma eksplicitno. Krejg je briljantan u filmu - rekao je u intervjuu i šef Venecijanskog filmskog festivala Alberto Barbera.

Nastavljajući da hvali legendu 007, rekao je da je Krejg dao "performans života" u ovom filmu. Što se tiče intimnih scena, priznao je da su neke prilično direktne. Govoreći u intervjuu, reditelj Gvadanjino opisao je projekat kao svoj "najličniji film". Takođe je to proglasio "omažom" britanskom filmskom partnerstvu Majklu Pauelu i Emeriku Presburgeru.

- "Crvene cipele" sam gledao najmanje 50 puta i mislim da bi cenili intimne scene u "Queer"-u, koje su brojne i prilično skandalozne - rekao je on.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Napadnut krokodil

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati