Kultura

[ Izvor: Mediji ]

02. 10. 2024. 17:10 1

Udovica Bore Đorđevića se protivi projekciji filma o Ribljoj čorbi: Autori se hitno oglasili (FOTO)

Otkazana je projekcija filma "Riblja čorba - Pesme bez kojih se ne može" koja je trebalo da bude prikazana večeras u Dorćol platzu.

Na zvaničnom Instagram nalogu festivala Dok'n'Ritam objavljeno je saopštenje povodom ove odluke.

- Žao nam je što moramo da vas obavestimo da projekcija filma "Riblja čorba - Pesme bez kojih se ne može", koja je bila zakazana za večeras u "Dorćol platzu" - neće biti održana. Razlog leži u činjenici da se Dubravka, udovica Bore Đorđevića, protivi projekciji. Ne znamo tačno zašto je tako, niti je dobra prilika da to utvrđujemo jer je sve još sveže i možemo da razumemo da su emocije pomešane. Dužni smo, međutim, da kažemo da mi imamo Borinu pismenu saglasnost, datu u vreme kad se njih dvoje nisu još poznavali - započeli su u saopštenju.

- Takođe, pre izvršene ostavinske rasprave, gde nadležni sud odlučuje o pravnom nasledstvu, ona - čisto pravno gledano - nema mogućnosti da utiče na bilo šta. Imajući, međutim, u vidu da je ona osoba koja je provela zadnje godine života sa njim, da je ne bismo bespotrebno uznemiravali, a iz poštovanja prema Bori, odlučili smo da otkažemo večerašnju projekciju. Hvala puno svima na razumevanju - navodi se u saopštenju koje su potpisali Sandra Rančić i Dušan Vesić.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Džabe teretana i mišići

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati