Kultura

Direktno.rs

09. 09. 2024. 22:00 1

Hipnotisao žene! Evo kako je Alen Delon postao "najlepši čovek u istoriji filma"

Često nazivan "najlepšim čovekom u istoriji filma", francuska ikona Alen Delon je i sam bio svoj najveći fan, pa nisu retke situacije u kojima je sebe opisivao kao "zaista veoma, veoma, zgodnog".

Još kao beba bio je jako lep, a jednom prilikom se našalio rekavši: "Mama morala da stavi znak na moja kolica: 'Možeš da gledaš, ali ne možeš da dodirneš'".

 - Sve su žene bile opsednute mnome -  rekao je glumac koga su zvali i "muška Brižit Bardo".

Delonova karijera trajala je šest decenija, tokom kojih se pojavio u skoro 100 filmova i pričalo se da je spavao sa nekim od najpoželjnijih žena na svetu.

Govorilo se da je bio u vezi sa Džejn Fondom dok su snimali film "Kuća radosti" iz 1964. godine, a takođe je bio romantično povezivan sa švedsko-američkom glumicom i pevačicom En-Margret i Bond devojkom Lanom Vud, mlađom sestrom Natali Vud.

Delonova ljubavna interesovanja nisu bila ograničena na suprotni pol, kako kaže austrijski glumac Helmut Berger, miljenik evropske kinematografije.

Berger je tvrdio da je Delon pokušao da se udvara priznatom italijanskom reditelju Lučinu Viskontiju u nameri da dobije bolje uloge i napreduje u glumačkoj karijeri. Pošto je Delon već glumio u Viskontijevim filmovima "Roko i njegova braća" (1960) i "Leopard" (1963) u vreme kada je Berger došao na scenu, ovo nije zvučalo toliko uverljivo.

Ipak, sam Delon nije bio uznemiren kada je jedan novinar pitao za njegovu reakciju na ljude koji sugerišu da "ima homoseksualni ukus", piše "Daily Mail".

- Pa šta i da sam imao? Ako mi se to sviđa, uradiću. Jedino je važno voleti.

Magnet za žene

Mladi Delon je bio neodoljiv, hipnotisao je žene, bio je najpoželjniji muškarac na svetu, talentovan i izuzetno šarmantan. Njegov prefinjen izgled, muška fizionomija i prijatan glas bili su kao magnet za žene. A njegove plave oči, poput mermera, lepe, privlačne, ali nisu odavale nikakvu emociju - gotovo uvek hladne. On nije bio jedan od onih koji se očima smeju.

Postoji poznata fotografija Alena Delona iz 1967. godine, kako sedi na kauču pored Merijen Fejtful, sa dečkom, čuvenim Mikom Džegerom sa njene druge strane, fotografisana u vreme kada je Fajtful trebalo da glumi u "Devojci na motociklu", noseći uglađeno kožno odelo kojim bi Delonov lik bio veoma oduševljen kada bi ga otkopčao. Fejtful se na fotografiji intimno naginje dok joj Delon nešto govori, smejući se, osvetljena i oduševljena samim njegovim prisustvom, a njen govor tela dosta toga otkriva o tome koliko joj je trenutak prija, piše Daily Mail

Mik Džeger, potišten, sedi prekrštenih nogu i gleda u svoju cigaru... Jasno je bilo kako se osećao, čak i uprkos tvrdnji Merijen da joj se Delon ni malo ne dopada. Ona je doduše ipak potvrdila da je Džeger bio veoma ljubomoran.

Bilo kako bilo, teško je zamisliti bilo koga ko je, makar samo na delić sekunde, mogao da nadmaši Džegera u tom trenutku, ko je mogao da privuče pogled Marijane Fejtful i kamera na sebe. A to je Delon, u svoj svojoj zadivljujućoj, gotovo vanzemaljskoj lepoti. Bio je jedna od najlepših - možda i najlepša - muška zvezda u istoriji bioskopa.

Harizma

Delon je imao duge trepavice, skoro mačji izgled koji je mogao ukazivati na nešto misteriozno, potencijalno ranjeno ili zlonamerno, i bio je veoma drugačiji od iskrenije holivudske lepote Pola Njumena ili Roberta Redforda. Imao je nedokučivu harizmu koja je pratila njegovu lepotu, a njegovo prefino lice ga je učinilo tako egzotičnom figurom u pričama radničke klase ili dramama o bednim životima.

Lepota uobičajena za ženske zvezde, a retka za muškarce. "Nemoguće lep", moglo bi se reći. Njegova lepota oduvek je pretila da odvuče pažnju, Delon je uspevao da se dosledno dokaže kao pravi profesionalac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati