Kultura

[ Izvor: Danas ]

16. 05. 2024. 14:11 4

Ceca Bojković: Ne mogu sve da nas pobiju i pretuku

Glumica Svetlana Bojković rekla je, povodom napada SNS aktivista na rediteljku i univerzitetsku profesorku Milicu Kralj u zgradi u kojoj živi, da građane očekuje još veće zastrašivanje i pritisci od strane vlasti.

Bojković navodi za Danas da SNS, čiji aktivisti su napali Kralj, optužuju druge za sprovođenje nasilja.

- Eto vam priče o nasilju, žena je sve rekla. To je strašno kako mi ovde živimo. Strašno, ja nemam reči, to je takav bezobrazluk, takva drskost i onda ta stranka optužuje sve druge za nasilje - revoltirana je glumica.

Kralj u autorskom tekstu za N1, u kojem je i opisala čitav događaj, podcrtava da su nasilnici elita, a da je vaspitan čovek "ruglo u ovakvom društvu".

- Pristojan čovek je građanin trećeg reda, persona non grata u ovakvom društvu kao što je naše. Nismo podvukli crvene linije onda kad smo morali, i sad je sve dozvoljeno - piše Kralj.

Bojković je saglasna s ovom tezom, ukazujući pritom na primer predsednika Privremenog organa Aleksandra Šapića, koji je nedavno jednom aktivisti na Savskom nasipu uzeo i bacio telefon na zemlju.

- Naravno da jesu, pogledajte šta radi gradonačelnik, kada je bacio telefon na pod. Čekajte, pa to je nasilje. I to je gradonačelnik? On nije njegov gradonačelnik?! Nego čiji? Čiji? I onda to tako ide na dole - kaže naša sagovornica.

Smatra da građani u daljem periodu mogu samo da očekuju više pritisaka i bezobrazluka.

- Možemo svašta da očekujemo. Svašta. To je zastrašivanje ljudi, radi se na tome. Pritisak i bezobrazluk će biti veći na građane da je to prosto neviđeno - poručuje Bojković.

Upitana šta onda građanima preostaje, odgovara da se mora protestovati.

- Moramo da protestujemo, svakako moramo. Ne mogu sve da nas pobiju i pretuku - kategorična je Bojković.

Reditejka Milica Kralj u autorskom tekstu za portal N1 napisala je da ju je aktivista SNS-a u zgradi u kojoj živi udario po ruci i odgurnuo, kada je njega i još jednog aktivistu htela da snimi jer su nosili spisak stanara i nešto upisali u papire koje su nosili.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idolatrija

Zoran Živković [21.06.2024.]




Video dana

Neizbežan sudar

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati