Kultura

[ Izvor: Mediji ]

25. 03. 2024. 11:54 2

Dragan Mićanović: Sudbina Đinđića me duboko pogodila

- Publika jako dobro pamti lik i delo Zorana Đinđića. To je naš prvi demokratski izabran premijer koji je uticao i na moj život - rekao je glumac. Serija "Sablja", Dragan Mićanović kao Zoran Đinđić

Dragana Mićanovića gledaćemo kao Zorana Đinđića u seriji "Sablja". Glumac je u emisiji "Beogradska hronika" na RTS-u izjavio da mu je ova uloga jedna od najtežih u karijeri.

- Ovo je televizijska serija o jako značajnoj ličnosti iz naše bliske istorije. Publika jako dobro pamti lik i delo Zorana Đinđića. To je naš prvi demokratski izabran premijer koji je uticao i na moj život. Njegova tragična sudbina duboko me je pogodila - rekao je Mićanović, prenosi RTS.

Mićanović je naveo da je imao veliku podršku od strane reditelja.

- Jako smo merili svaku reč, svaki gest da ne pređu u nešto banalno i da nađemo pravu meru da osvetlimo taj dramski lik. Želeli smo da izbegnemo imitaciju, banalnost i prikažemo kao živo ljudsko biće koje je imalo velike probleme sa svih strana - rekao je Mićanović.

Kao što je poznato, serija "Sablja" će imati premijeru 8. aprila u Kanu u dvorani "Limijer".

- Treba da ih upoznamo sa tom našom bolnom temom o kojoj oni ne znaju mnogo - rekao je Mićanović.

Glumac je govorio i o predstavi "Sirano".

- Radujem se svakom novom igranju jer ću svaki put pronaći nešto novo što mi je možda promaklo - rekao je Mićanović.

Priznaje da se iznenadio kada mu je Gorčin Stojanović poslao tekst, jer mu je bila želja još iz mladalačkih dana i da se zaljubio u komad kada je pročitao adaptaciju.

- Ne možete da se ne zaljubite u te stihove. To je privilegija za glumca, kada ima tako raskošan dramski lik kod kog je sve važno. Tu maltene nema sitnica koje čine taj mozaik i sve je podjednako važno - rekao je Mićanović i navodi da sa adaptacija takvih komada mora biti oprezan da se ne bi skliznulo u banalnost.

- Najbolje i najefektnije je izgovoriti te stihove tako da vas razume i dete od 10 godina neki deka ili baka sa 90. Najteži zadatak kada radite jedan veliki klasični komad jeste približiti te divne stihove, misli i rečenice da su one danas razumljive gledaocima - rekao je glumac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati