Kultura

[ Izvor: Mediji ]

25. 01. 2024. 11:34 1

Umrla crnogorska glumica Ivana Mrvaljević

Glumica, producentkinja i istaknuta umetnica iz Crne Gore Ivana Mrvaljević preminula je danas, u 47. godini, piše Portal Analitika. Kako se navodi, ona je bila jedna od najznačajnijih crnogorskih glumica svih vremena.

 Rodila se 1976. godine na Cetinju, a u rodnom gradu je 1999. godine završila Fakultet dramskih umetnosti u klasi Bora Stjepanovića. Bila je i članica ansambla Gradskog pozorišta, pri čemu je kasnije magistrirala produkciju u Torinu.

Ivana je još tokom studentskih dana ostvarila je više uloga, a one najznačajnije, kako u pozorištu, tako i na filmu i TV-u usledile su narednih decenija.

Bila je direktorka Gradskog pozorišta u Podgorici od 2012. do 2016. godine, a prethodno od 2007. do 2008. obavljala je i dužnost umetničke direktorke Kraljevskog pozorišta Zetski dom, u kom je osnovala akademsku scenu "Art", podseća sajt Portalanalitika.

Igrala je i u predstavama "Bokeški D-mol", "Betula u malu valu", "Kozocid", u serijama "Budva na pjenu od mora", "Mješoviti brak"….

Istovremeno, bavila se i video, TV, filmskom i multimedijalnom produkcijom.

Umrla je posle teške bolesti o kojoj je jednom prilikom govorila.

Pre nekoliko meseci, oktobra 2023. u razgovoru za Slobodnu Evropu pričala je o borbi sa kancerom.

– Sa karcinomom može da se živi ako prihvatite da je to deo vas i prevladate ogroman strah koji obuzima pri pomenu te bolesti – pričala je glumica, kojoj je godinu dana ranije dijagnostikovan rak dojke, a razgovor je zaključila ovim rečima:

– Ne želim da se moj život, pa ni javni, pretvori u priču o kanceru. Mislim da je ovo jedini intervju koji ću dati na tu temu. Oktobar je, pa je red. Smatrala sam obavezom da svoju priču podijelim u prilog ružičastom oktobru.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati