Kultura

Direktno.rs

20. 01. 2024. 13:02 4

Kako je Đole govorio o Oliveru i "onom žvalavom" (VIDEO)

Obeležena je šesta godišnjica ubistva Olivera Ivanovića, a Đorđe Balašević, legendarni kantautoar, osvrnuo se na ovaj tragičan događaj za celu Srbiju tokom koncerta 2018. godine.

Nekoliko dana nakon ubistva lidera Građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“ (koje je i šest godina kasnije nerazjašnjeno), Balašević je publici uputio nekoliko reči kojim je iskazao nezadovoljstvo situacijom u zemlji.

- Moramo neke stvari da priznamo sami sebi. Moramo da priznamo da živimo u zemlji u kojoj čoveka ubiju sa pet metaka u leđa, zato što misli drugačije. Pošto smo jako osetljivo društvo i verovatno će se naći... Ne govorim po imenima ali ako govorim o novinarima i kažem ‘onaj žvalavi’ vi ćete znati na koga mislim. Nadam se da neće moći da me tuži, prozvaće me odmah za te stvari. Tužiće me ovi atentatori za duševnu bol što sam rekao da su pucali u leđa jer mnogo je elegantnije da kažeš da je sa pet metaka pogođen u grudi jer onda su to profesionalci, nisu ubice i kreteni - rekao je Đole i dodao:

- Nije ovo mesto da daljem pričam o tome. Nije ovo ni trenutak da izjavljujem saučešće porodici, ali je ovo, čini mi se, sasvim dobar trenutak da izjavim saučešće svima nama što još uvek živimo u takvoj zemlji - zaključio je Balašević, koji tri godine nije sa nama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati