Kultura

[ Izvor: Agencije ]

05. 01. 2024. 14:19 3

Direktor Opere Narodnog pozorišta podneo ostavku

Bariton Nikola Mijailović, direktor Opere Narodnog pozorišta u Beogradu podneo je ostavku, potvrdio je Svetislav Goncić, direktor nacionalnog teatra.

Goncić je u izjavi Tanjugu naglasio, da je Nikola Mijailović sa velikim umetničkim entuzijazmom obavljao jedan od najodgovornijih poslova u Narodnom pozorištu.

- Mijailović ima još uvek aktivnu umetničku karijeru. Pred njim su novi izazovi u karijeri operskog pevača i želim mu sve najbolje u budućem radu. Mijailović je direktno učestvovao u stvaranju aktuelnog repertoara Opere Narodnog pozorišta. Taj repertoar je cenjen kod publike i stručne javnosti - kazao je Goncić.

Ko je Nikola Mijailović?

Nikola Mijailović je došao na čelo Opere Narodnog pozorišta na predlog Upravnog odbora 2021. godine.

Rođen je u Beogradu, a nakon završenog klavirskog odseka srednje muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“, sa samo 20 godina diplomirao je na Bečkom konzervatorijumu, a sa 23 godine je magistrirao na „Kertis institutu za muziku“ u Filadelfiji.

Nakon usavršavanja u Operi Bastilja u Parizu i Muzičkoj akademiji zapada u Santa Barbari, svoje pevačko obrazovanje zaokružuje diplomom Milanske Skale 1999. godine.

Bio je prvak Opere Narodnog pozorišta u Beogradu. Kao redovni profesor šef je Katedre za solo pevanje Fakulteta muzičke umetnosti.

Pobednik je 5. međunarodnog takmičenja „Lućano Pavaroti“ u Filadelfiji 1995, dobitnik prvih nagrada na takmičenjima studenata muzike SFRJ u Herceg Novom 1991. „Mario Lanca“ u Filadelfiji 1995, kao i treće nagrade na takmičenju „Lejla Genčer“ u Istanbulu 1997. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati