Kultura

Direktno.rs

04. 01. 2024. 12:54 0

Reper sa porukom za mir... (VIDEO)

Mladi reper Nedim Mehmedović Sjekac inspirisan trenutnom situacijom u regionu i svetu objavio je pesmu sa porukom mira. Kako je izjavio, u pesmi govori kako mladi ljudi gube živote zbog tuđih ideala, ratovanja, mržnje i politike, i da želimo bolje sutra, dok nam političari stavljaju granice na naše odnose.

Ti isti imaju, kako u pesmi kaže, bolesne umove radi kojih se ratovi vode i da smo svi isti i bez ideala heroja - generala.

- Treba znati da nam idu bolji dani i da će nam biti bolja budućnost ako mladi ne budu njihove marioneta - kaže Mehmedović.

U refrenu se kaže:

Kako se svaki dan borimo, radi mržnje nemamo života jer ne razmišljamo dobro i da treba težiti ka miru, da menjamo stavove i menjamo se nabolje jer tako će bit mir

Nedim, kako navodi, snimio je iz ljubavi i iz srca "Apel za mir", bez tenzije da bi svet imao svoje najbolje dimenzije, da deca odrastaju uz muziku a ne uz granate.

- Deca koja su izbegla da se svojoj kući vrate - kaže Nedim i dodaje da je imao sreću da je posleratno dete i da ne želi da se to ponovi, pa navodi "tu bol nisam prošao i ne želim je nikom".

Ovaj reper je u Hip Hopu jako dugo i da RAP, što je značenje ritam i poezija, navodi, šalje poruku u rep formatu kao i da smatra da je rat veliko zlo i da će se većina složiti sa ovim razmišljanjem.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati