Kultura

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

22. 05. 2023. 15:49 2

Beba Balašević o poslednjoj Đoletovoj želji

Ćerka čuvenog kantautora obrazložila je zbog čega se porodica suprotstavlja radu tribute bendova.

 Ćerka Đorđa Balaševića, Beba Balašević, dve godine posle očeve smrti smogla je snage i progovorila o nepoznatim detaljima vezanim za porodicu.

Ona je pričala i sa kakvim se iscrpljujućim napadima suočava porodica Balašević, od kada je izgubila Đoleta, ali ono što je posebno iznenadilo - dve i po godine od smrti svog oca, Beba Balašević otkrila očevu poslednju želju.

Beba je obrazložila zbog čega se porodica Balašević suprotstavlja radu tribute bendova, koji bi izvodili numere Đoleta Balaševića.

- On je to zvao karaoke memorijal. To je bio njegov izraz i rekao je: ne podnosim ovo da vidim! Bilo je situacija kad su neki ljudi s estrade odlazili pa su se pravili ti tradicionalni, jednom izvođeni godišnji koncerti u njegovu čast, a on je govorio: jel' to opet neki karaoke memorijal? Užasavao se toga, i rekao je sledeću rečenicu: "Samo ovo nikada nemojte dozvoliti".

Iako se zbog borbe za autorska prava i odluke da se stane na put tribute sastavima koji bi nosili Đoletovo ime, porodica našla na oštrom udaru fanova, Beba je otkrila da je to bila želja autora, baš onoga koga ti fanovi poštuju, pa bi bilo poželjno da se u skladu sa tim ispoštuje i njegova poslednja odluka o tome.

- Mi ništa ne zabranjujemo, samo to ne podržavamo, iz prostog razloga, jer ni on to nije podržavao. Oni koji misle da će se njegova poezija i njegova izuzetnost zaboraviti, zato što njegove pesme neće izvoditi neki tribute bendovi po kafićima, imaju jako loše mišljenje o njegovom pesništvu, ja nemam. Ja sigurno znam, da više niko nikad uživo ne izvede ni jednu njegovu pesmu, da će njegovo pesništvo nadživeti sve nas - rekla je Beba.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati