Kultura

Direktno.rs

30. 03. 2023. 11:18 6

Nova sezona Južnog vetra: Ministri i Arapi uništavaju državu?

Korisnici društvenih mreža imaju sijaset ideja za snimanje nove epizode serije "Južni vetar". Jedna od najkreativnijih jeste da naredna sezona ove popularne serije prati poslovanja sumnjivih arapskih investitora i to kako dvojica ministara i njihove porodice utiču na stanje u političkom vrhu jednu države.

Ogromna bura se podigla oko epizode serije "Južni vetar" u kojoj jedan od likova, Amerikanac, prikazuje ekološke aktiviste kao podmitljive. Ova epizoda je bila inicijalna kapisla da se pokrene lavina kreativnih i ironičnih ideja o tome šta bi sledeća sezona mogla da donese. Korisnik društvene mreže Tviter dr Petar Veličković izneo je jednu takvu ideju.

- Imam super ideje za sledeću sezonu Južnog vetra. Jeste malo preterano, ali, bože moj, umetnička sloboda: Pazi sad, korumpirana vlast unajmi arapskog vagabunda da im bude proksi u pranju love izgradnjom "elitnog" naselja. Pritom mu srede i besplatno građevinsko zemljište.

- Idemo dalje: otac ministra vojske, penzioner koji je čitav radni vek proveo kao mastiljar, naprasno postaje stručnjak za namensku industriju i onda teraju državnu fabriku u bankrot dok oni valjaju oružje i na istok i na zapad uzimajući ogromnu lovu koju peru gradeći nekretnine.

- Znam, sve je luđe od luđeg, ali dobio sam inspiraciju: Gradonačelnik glavnog grada, koji je inače i organizator šeme opisane na početku niza s arapinom peračem novca, unajmi navijače da poruše zgrade koje smetaju njegovom projektu. Policija ne izađe na pozive građana, a gradonačelnikova žena, kad joj je ovaj preko korumpiranih socijalnih službenika, oduzeo starateljstvo nad decom da intervju za novine u kojem ga optuži za rušenje. Ministar se ne oglašava, tužilaštvo se pravi i slepo i gluvo, sud vraća majci starateljstvo. I mir se ponovo vraća u rastavljenu, ali srećnu porodicu.

- Kao što rekoh, ovo je sve moja fantazija, ali toliko cenim autorski tim Južnog vetra da se odričem svih autorskih prava i predajem im ideje za sledeću sezonu, a oni ako me se sete u odjavnoj špici, sete - zaključio je na Tviteru dr Petar Veličković.

Ostaje da vidimo da li će autori ove popularne serije uzeti u razmatranje ovaj predlog...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati