Kultura

[ Izvor: Mediji ]

22. 03. 2023. 11:19 0

Protest u BDP: Glumci uz kolege iz "Buhe" (VIDEO)

Nakon što su glumci pozorišta "Boško Buha" pre dva dana protestvovali zbog promene lokacije njihovog teatra, sa njima su se, posle Glumačke organizacije Srbije, u utorak solidarisale i kolege iz predstave "Yankee Rose" Beogradskog dramskog pozorišta.

Ansambl ovog komada je, nakon izvođenja predstave i naklona publici, uputio javnu podršku kolegama iz "Buhe".

- Samo zato što podržavamo našu profesiju u kojoj smo jako mali, jako malo cenjeni, osim od vas - publike, prave publike, i jedino što želimo je da, ako možete, posle ovog velikog aplauza koji smo dobili, da još jedan aplauz svi zajedno damo za pozorište "Boško Buha" i za njihovu borbu da ostanu tamo gde jesu, i gde pripadaju - na tom istom mestu - poručila je glumačka postava predstave "Yankee Rose".

Glumica Danica Maksimović, koja igra jednu od glavnih uloga u ovoj predstavi, poručuje za Nova.rs da "to što je obećano trebalo bi da se i uradi".

- Šta čekaju već osam godina? Ko god da je u gradu, sledeća vlast preuzima ono što je prethodna imala obavezu. Neka to vide među sobom, nije to naša obaveza. Nama treba pozorište, deci treba pozorište, oduzimaju ga svojoj deci.

Dodaje da bi solidarnost trebalo da bude vidljiva u svakoj profesiji.

- I kod pravnika, tužioca, u školama… Ja razmišljam kao umetnik. Nikada nisam bila u politici, niti me zanima - zaključuje naša poznata glumica.

Podsetimo, glumci pozorišta "Boško Buha" održali su pre dva dana protestni skup na kom su odbacili kao neprihvatljiv predlog o preseljenju u zgradu Pošte na Savskom trgu koju bi, kako je najavljeno, renovirala kompanija "Belgrade Waterfront". Zatražili su od nadležnih gradskih vlasti hitno rešenje imovinsko-pravne situacije prostora na Trgu republike u kojem se nalazi od osnivanja, kako bi konačno počela njegova godinama najavljivana rekonstrukcija.

Krajem prošle godine prve naznake mogućeg preseljenja "Buhe" sa stare adrese stigle su od ministra finansija Siniše Malog koji je rekao da će u zgradi "Stare pošte", nakon rekonstrukcije, biti smešteni škola, vrtić, "Boško Buha" i Dečji muzej, da bi na izmaku februara gradonačelnik Aleksandar Šapić izjavio kako je moguće da će teatar biti izmešten u kompleks "Beograda na vodi".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati