Kultura

Direktno.rs

22. 03. 2023. 09:30 9

Podrži glumce Buhe - potpiši peticiju

Glumačka organizacija Srbije pozvala je sve građane da podrže kolektiv pozorišta Boško Buha i potpišu peticiju da im se vrati prostor na Trgu Republike na njihovoj matičnoj adresi.

- Pozivamo vas da potpišete peticiju podrške Pozorištu 'Boško Buha' da se, posle devet godina, vrati na svoju matičnu adresu na Trgu Republike 3. Želimo da istaknemo značaj ovog pozorišta u odrastanju dece i mladih Beograda, ali i cele Srbije – ono ne samo što od njih čini istinske ljubitelje pozorišne umetnosti od najmanjih nogu, već formira misleće građane, aktivne činioce društva. Mi se zalažemo da nam deca ne rastu uz rialitije već uz najkvalitetnije kulturne sadržaje - navodi se u peticiji pod nazivom "Vratite glumcima kuću. Vratite deci Buhu".

Glumci su dodali i da je da je nedopustivo da se toj kući oduzima scena na kojoj je od svog osnivanja i na kome je pred kraj života počeo da radi Branislav Nušić lično, a koje je konačno privela kraju i time ispunila očevu želju njegova ćerka Gita Predić Nušić.

- Zato vas molimo, sve vas koji ste odrasli uz Buhu ili zelite da vaša deca odrastaju uz nju u Beogradu i celoj Srbiji, da podržite ovu peticiju - zaključuje se u tekstu peticije.

Peticiju se može potpisati na ovom linku.

Glumačka organizacija Srbije prethodno je na Instagramu podržala kolege i sve zaposlene u pozorištu Boško Buha u borbi da vrate svoju scenu na Trgu svojoj publici.

- Zahtevamo da Grad Beograd, kao osnivač pozorišta, prihvati svoju odgovornost, naloži nadležnim organima da otklone pravno-imovinske 'greške' i da se što pre započne rekonstrukcija zgrade i scene Boško Buha - poručili su iz Glumačke organizacije.

Glumačka organizacija Srbije broji oko 300 članova, među kojima su Svetlana Bojković, Vojin Ćetković, Nela Mihailović, Nebojša Dugalić, Gordan Kičić, Gorica Popović, Paulina Manov, Dragan Bjelogrlić i Milan Marić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati