Kultura

Direktno.rs

21. 03. 2023. 10:56 10

Mila Popović (SSP): Ujedinjeni za "Boško Buha"

SNS želi da izmesti beogradsko dečje pozorište „Boško Buha“ koje se na Trgu republike nalazi već 73 godine u Beograd na vodi i to u zgradu u Savskoj koja nema potrebne uslove i tako stavi katanac na njega. To je mesto gde su se generacije prvi put srele sa pozorištem i gde su naučile kako da ga vole. Na tim daskama su mnogi gledali bajke i maštali da postanu dobri junaci kada porastu - izjavila je Mila Popović, predsednica beogradskog Odbora Stranke slobode i pravde i šefica odborničke grupe „Ujedinjeni“.

- Sada neki „junaci doba zlog“ izmeštaju ovo pozorište iz srca grada Beograda, da bi vekovni centar pomerili u njihov Beograd na vodi i dovode do suza glumce koji su generacijama podarili veliku vrednost, ljubav prema kulturi.

- Danas smo podneli zahtev za dobijanje informacija od gradskih sekretarijata da li je zaista prodat prostor pozorišta "Boško Buha" firmi u krajnjem vlasništvu Aleksandra Kajmakovića, poznatog kao Aca Bosanac i po kom osnovu i kako je prodat prostor, ako jeste. Ako nije prodat i ta firma je upisana samo greškom, zašto rekonstrukcija ovog pozorišta nije završena devet godina. Ako je reč o grešci i ako je ovaj prostor i dalje u rukama Beograda, onda neka se greška ispravi bez odlaganja. Ako nije, neko za to mora da odgovara. Podsećam da je SNS obećao 2015. godine kraj rekonstrukcije do 2016. godine, da bi 2017. godine obećali rekonstrukciju do 2018. godine, da bi danas, šest godina kasnije, selili pozorište iz centra grada u Beograd na vodi. To se ne sme dozvoliti.

- Naše mlade generacije, su zbog ove SNS vlasti okružene agresijom i nasiljem iz raznih izvora, a svetionik kulture koji postoji za njih mora ostati tamo gde je već sedam decenija - rekla je Popović, predsednica beogradskog Odbora Stranke slobode i pravde i šefica odborničke grupe „Ujedinjeni“.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati