Kultura

[ Izvor: N1 ]

20. 03. 2023. 17:03 5

Glumica u suzama: Manda je dao život za scenu "Buhe"

Glumica Olga Odanović je u emotivnom govoru u obraćanju novinarima podsetila na upravnika "Boška Buhe" Milorada Mandića Mandu (1961-2016), koji je, kako je navela, "život dao za scenu" pozorišta Boško Buha i "ostavio u amanet svima da se rekonstrukcija završi, što je dužnost Grada Beograda". Zaposleni u pozorištu Boško Buha su u zajedničkom saopštenju ovog ponedeljka naveli da ne žele preseljenje tog teatra na Savski trg.

Preseljenje na Savski trg ne mogu da prihvate - jer njihovo pozorište u ponuđnom prostoru ne može da funkcioniše, i traže da se najduže u narednih mesec dana razreši imovinsko-pravna situacija koja koči rekonstrukciju zgrade na Trgu Republike. Zaposleni u pozorištu Boško Buha istakli su i da će, ukoliko se to ne desi - biti prinuđeni da preduzmu dalje korake.

- Ja sam ovde provela 18 godina i tužno mi je sad kad stojim ovde. A moram da spomenem svog kolegu Milorada Mandića Mandu koji je, čini mi se, život dao za ovu scenu. Tako je i završio, završio je na ovoj sceni, tj. na sceni u Vuku… Izvinite što sam emotivna, ali mnogo mi je tužno, obećali smo mu da ćemo sve završiti, ostavio nam je ovo u amanet svima nama, i glumcima i svim kolegama - navela je ona.

- Hoću da vam kažem, da apelujem, da imamo dobru volju svi zajedno i Grad Beograd koji je dužan, ovo pozorište koje je, ne samo dečije pozorište nego nacionalno dečije pozorište, koje formira ukus, ono edukuje naše mlade ljude - znači radimo jednu vrlo važnu stvar… Da li je moguće da su sva pozorišta, svi su ušli u period rekonstrukcije, da li je moguće da pozorište koje je suština mladih generacija, gde ih edukujete, gde slušaju najdivnije tekstove, zar to pozorište ne zaslužuje da ima svoju scenu tamo gde je bilo 70 godina? - upitala je glumica u emotivnom obraćanju.

- Molim vas da ovo stvarno shvatimo ozbilno i da od sutra bude nekog odgovora koji će biti konkretniji, da krenemo da rešimo to što ne može, tamo gde je zapelo, da se to ispravi i da osvetlmo obraz svim ljudima koji su na neki način i dali život za ovo pozorište - zaključila je ona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati