Kultura

Direktno.rs

26. 01. 2023. 17:03 1

Siniši Paviću nuđeno da bude ministar

Siniša Pavić, autor najgledanijih serija na srpskim televizijama, poput "Boljeg života", "Srećnih ljudi", "Vrućeg vetra" i "Bele lađe", otkrio je da su mu devedesetih nudili funkcije u vlasti.

Pavić, koji je pravnik po zanimaju, u intervjuu za NIN je opisao šta mu je sve nuđeno i zašto to nije prihvatio.

- Radoman Božović mi je nudio da budem ministar kulture, što sam obrazložio i odbio. Posle nekoliko meseci mi se javio Slobodan Milošević, koga sam jednom pre toga upoznao. Ponudio mi je da budem predsednik Zakonodavnog odbora Savezne skupštine. Računao je da se razumem u zakone i da imam ugled u društvu. Rekao sam mu: "Ja bih vas, predsedniče, razočarao jer ne umem da radim taj posao. Kažu da sam dobar sudija, kažu da umem da pišem, ali to što vi od mene tražite, ja ne umem da radim. Nemojte od pristojnog sudije da napravite lošeg političara" - ispričao je Pavić i dodao:

- On je bio uporan, ubeđivao me je, ja sam imao svoje argumente i na kraju smo se vrlo uljudno rastali. Nije bio zadovoljan, a ja zaista nisam mogao to da prihvatim. Ja taj svet gledam onako kako sam ga opisao u "Beloj lađi", a tu sebe ne vidim. Ni kao Panjkovića, ni kao Ćirkovića. Ni kao Hadži Zdravkovića koji je obrazovan i pametan, vodi ozbiljnu stranku, ali ni tu sebe ne vidim.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati