Kultura

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

06. 12. 2022. 06:39 0

Marija Vicković o profesoru: "Hoće da nas ubije?!"

Treći deo sabranih dela profesora glume Predraga Bajčetića "Igra" predstavljen je u Narodnom pozorištu. O čuvenom profesoru i njegovom pedagoškom radu govorili su njegovi studenti i kolege, koji su nekoliko puta nasmejali publiku do suza.

Marija Vicković bila je deo poslednje klase, a otkrila je detalje jednog nastupa.

- Na festivalu u Rumuniji svi su mislili da će Rusi pobediti, ali mi smo bili bolji, što bi rekao Bajča: "Cvrc". Onda smo dobili poziv da idemo u Atinu. Bajča nas je pozvao da idemo kod njega. Odlučio je da i on krene. U fioci njegovog radnog stola bilo je 17 fascikli rukopisa, koje je hteo da prezentuje. Sledeća scena, mi smo u trikoima, na sceni u Atini.

On nama kaže da šetamo dok priča, a mi onako u čudu: "Gde šetamo?" To je bila agonija, vidim onu hrpu papira i kažem sebi: "Nije valjda lud da čita sve ovo." Zamišljala sam u glavi sliku, kako mu skačem po glavi i sisam krv, kako cepam papire.

Katarina Radivojević i Nenad Maričić su poznati po tankim živcima i čujem ih kako ponavljaju: "Šta hoće ovaj matori? Je l' poludeo? Hoće da nas ubije! Kad će završiti?"

Završi se sve to i mi večeramo, a on me onako lukavo pita kako smo se osećali. Mi u čudu, nismo očekivali da će toliko govoriti. Nasmeje se on i kaže "Sad vidite kako je meni s vama godinama" - ispričala je Vickovićeva.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati