Kultura

Direktno.rs

17. 09. 2022. 14:39 1

Kornelije Kovač sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Čuveni kompozitor Kornelije Kovač sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju. Od njega su se oprostili porodica i prijatelji, među kojima su brojni pevači i glumci.

Među prvima na komemoraciji pojavile su se njegove ćerke, pevačica Aleksandra Kovač i glumica Anja Kovač, kao i srednja ćerka Kristina Kovač, koje su stigle u crnini. Ni jedna nije krila tuga za pokojnim ocem, te su u suzama dočekivale najbliže prijatelje, saradnike i porodicu.

Među prisutnima bili su i glumci Svetozar Cvetković, Boda Ninković, Vojin Ćetković, pevač Žarko Dančuo, Goran Šepa, pevač i osnivač rok grupe Kerber, kao i pevač i gitarista Yu grupe Dragi Jelić.

Na razglasu ispred kapele puštena je pesma Zdravka Čolića "Stanica podlugovi" koju je napisao Kornelije za popularnog pevača. Nakon toga su se smenjivale pesme koje je napisao Korenlije Kovač za brojne poznate ličnosti.

Podsetimo, Kornelije Kovač preminuo je u utorak u 81. godini u u kovid bolnici u Batajnici od posledica koronavirusa.

Bio je srpski kompozitor, pijanista, aranžer. Rođen je u Nišu 1942. godine, a svoju prvu kompoziciju "Pusti trotoari" Kovač je komponovao već sa četrnaest godina - 1956. godine. Osim za pozorište, filmove i televiziju, Kornelije Kovač je napisao i neke od najvećih hitova domaćih muzičkih zvezda.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati