Kultura

[ Izvor: Mediji ]

27. 07. 2022. 06:00 0

"Ja sam kralj SFRJ": Sećate se kada je ovo Elvis rekao?

Legendarni Elvis Prisli se tokom svog života, kao uspešno bavio i pevanjem i glumom. Krajem pedesetih godina prošlog veka, tačnije 1958. godine, ljudi širom planete imali su prilike da gledaju filmu "King Creole", u kojem je igrao glavnu ulogu.

Pored Elvisa, u ovom ostvarenju režisera Majkla Kurtiza glumili su još Kerolins Džons, Volter Matau, Dolores Hart, Din Džeger i Vik Morou. U muzičkoj drami "King Creole", mladi Prisli je glumio lik Denija Fišera, mladića koji ima 19 godina i koji radi pre i posle škole kako bi izdržavao svoju porodicu.

Tokom filma, upoznaje Roni (Kerolin Džons), koju je uspeo da spase od svog nasilnog dečka. Deni (Elvis Prisli) napušta školu, iako se tome njegov otac (Din Džeger) protivio, kako bi se usredsredio na posao u jednom noćnom klubu pod nazivom "The Blue Shade".

Tamo je mladi Fišer otpevao pesmu "Trouble" i impresionirao vlasnika noćnog kluba "King Creole" Čarlija LeGranda (Pol Stjuart). Mladi Deni posle toga dobija stalan posao u klubu "King Creole". Fišer kasnije upoznaje devojku pod imenom Neli (Dolores Hart), koja se zaljubljuje u njega.

Sam Elvis je istakao da mu je uloga Denija Fišer u filmu "King Creole" omiljena uloga od svih koje je igrao. Prisli je dobio 60 dana slobodno od vojske kako bi snimio ovo ostvarenje.

Upravo u sceni gde peva pesmu "Trouble", Elvis je u jednom trenutku izjavio za potrebe filma: "Ja sam kralj Jugoslavije". Nakon toga, izvodi numeru kojom oduševljava vlasnika kluba "King Creole"

Deo kada Elvis izgovara "Ja sam kralj Jugoslavije", pogledajte od 1:37 minuta snimka:

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati