Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

14. 10. 2025. 07:00 0

Urmašice bolje nego bilo koje iz Bosne: Mekane i sočne

Ovaj recept je dosta jednostavan tako da se urmašice prave brzo, a uvek ispadaju veoma ukusne.

Sastojci: 

2 jaja, 2 šolje šećera, 2 šolje ulja, brašno po potrebi, pola praška za pecivo.

Agda: 

9 šoljica šećera, 11 šolja vode, 1 limun.

Priprema:

1. Umutiti jaja sa šećerom i uljem. Postepeno dodavati brašno i prašak za pecivo dok se ne dobije masa srednje tvrdoće. Od testa oblikujte loptice veličine oraha, malo ih spljoštite i pritisnite uz rendu (najmanje rupice). U suv pleh (nepodmazan) stavite urmašice i pecite na 200-220 stepeni dok ne porumene.

2. Za to vreme napravite agdu tako što ćete šećer preliti vodom i dobro promešati kašikom da se šećer rastopi. Dodajte sok od jednog limuna.

3. Pečene urmašice prelijte hladnom (nekuvanom) agdom i poklopite.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Snovi

Zoran Živković [10.10.2025.]




Video dana

Sad sam ga kupio!

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Dragana Stojkovića Piksija na klupi Srbije?

Rezultati