Kuhinjica
15. 04. 2025. 07:00 0
Najčešće greške prilikom pravljenja pice kod kuće
Pica koju pravite kod kuće možda neće biti identična onoj iz restorana, ali to ne znači da je ne možete učiniti boljom i ukusnijom.
Zapravo, za pripremu domaće picee ne morate koristiti posebne sastojke - dovoljno je pridržavati se nekoliko ključnih pravila.
Jedna od najčešćih grešaka je kada testo prerano sklonimo sa toplote. Da bi testo bilo izdašno i dobro naraslo, mora se ostaviti dovoljno da "odmori". Najbolje je testo rastezati rukama jer će tako ostati mekše. Ako počne da se povlači prilikom razvlačenja, to znači da mu treba još malo vremena da se odmori na sobnoj temperaturi.
Iako mnogi ljudi koriste kečap kao osnovu za picu, mnogo bolji izbor je domaći paradajz sos. Uz malo više truda, možete pripremiti sos koji će značajno poboljšati ukus vaše pice. Dovoljno je da pomešate paradajz i začine po sopstvenom ukusu i ga po testu, piše Klix.ba.
Kada je pica spremna za pečenje, važno je kako ćete je ispeći. Prvo, obavezno zagrejte rernu na najvišu temperaturu, kako bi picaa imala hrskavu koricu. Kada je rerna dovoljno vruća, stavite picu i pecite je još oko 10 minuta. Ovaj korak je ključan.
Komentari 0
ostavi komentar