Kuhinjica
11. 12. 2024. 08:57 0
Za ovaj trik da vam jaja ne naprsnu dok se kuvaju verovatno niste znali
Za svaki problem postoji rešenje - rekli bi mnogi. I zaista, barem kada je reč o kuvanim jajima, a posebno uz ovaj fantastičan trik koji će da vam olakša život.
Jaja su nezamenjiv deo naše ishrane, ali ljuštenje kuvanih jaja često zna da bude neprijatno. Mnogi se oslanjaju na različite tehnike, a jedna od najjednostavnijih i najefikasnijih uključuje upotrebu limuna.
Stručnjaci naglašavaju da su jaja stara između sedam i deset dana najpogodnija za kuvanje. Kod takvih jaja između ljuske i sadržaja se stvara vazdušni sloj koji olakšava ljuštenje. Međutim, ukoliko imate samo sveža jaja, uz dodatak limuna možete postići sličan rezultat.
Kada pripremate kuvana jaja, jednostavno dodajte krišku limuna u šerpu s vodom. Limunov sok sprečava pucanje jaja tokom kuvanja i olakšava skidanje ljuske. Kiselina iz limuna omekšava ljusku jaja, pa ćete je nakon kuvanja lako ukloniti.
Sledeći put kada budete kuvali jaja, dodajte limun i uverite se u razliku. Ne samo da ćete uštedeti vreme i živce, već ćete osigurati da jaja ostanu cela.
Komentari 0
ostavi komentar