Kuhinjica
05. 12. 2024. 07:00 0
Starinski recept za pitu sa jabukama bez kora! Poslastica koju morate da probate
Ako u kući imate jabuke, onda morate da napravite poslasticu koja će vas momentalno vratiti u detinjstvo.
Napravite pitu sa jabukama bez kora i imaćete odličan desert uz kafu.
Sastojci:
3 jabuke (srednje veličine)
2 jaja
100 g šećera
1 kesica vanilin šećera
100 ml mleka
50 ml ulja
150 g brašna
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica cimeta (po želji)
Priprema:
Jabuke oljuštite, očistite i narendajte na krupno rende. Po želji ih pospite cimetom i ostavite sa strane.
U činiji umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu penasta. Dodajte mleko i ulje, pa sve dobro promešajte.
Postepeno dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. U smesu dodajte narendane jabuke i sve dobro sjedinite.
Sipajte smesu u podmazan pleh ili obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-40 minuta, dok pita ne dobije zlatno-braon boju.
Ohladite, pospite šećerom u prahu (po želji) i poslužite.
Komentari 0
ostavi komentar