Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

03. 10. 2024. 06:59 0

Ovako naraslo testo može da vam ostane dugo mekano - trikovi iskusnih domaćica

Postoji veoma lak način da čuvamo naraslo testo. Čak i kada je umešeno, nema potrebe da se ostavlja na toplom mestu i da čekate satima dok ne udvostruči svoju zapreminu.

Premažite kesu od najlona uljem, stavite u nju umešeno testo, premažite ga uljem odozgo i vežite kesu da u njoj nema vazduha. Stavite kesu sa testom u frižider na najnižu policu, ali ostavite i mesta da može da naraste.

Kada umesite testo uveče, ostavite ga u frižideru preko noći. Ujutro ga izvadite i ostavite ga da se odmori. Kasnije ga oblikujte u pogaču, mekike, picu ili šta god odaberete.

Ovaj metod je oproban i veoma je lako da ujutru pripremite doručak od testa, testom koje je umešenu uveče i ostavljeno u frižideru – takozvano ohlađeno testo.

Na žalost, ovakvo testo može da se čuva samo 3 dana, nakon toga gubi svoju elastičnost i najbolje je da od njega ne pravite ništa. Testo može da naraste i da ga nakon toga u najlonu stavite u zamrzivač. Izvadite ga i ostavite da se odmrzne. Ovakvo testo je mekano i sa njim se lako radi.

Testo možete čuvati i u posudi. Odozgo ga pokrijte providnom folijom i ostavite ga na hladnom. Da bi vama bilo lakše, podelite testo na 2 ili 3 lopte, izvadite jednu i recimo od nje pripremite picu, a ostatak testa ostaje na hladnom.

U zamrzivaču, trajnost testa se povećava i tamo ga možete čuvati oko 6 meseci.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Pronađi uljeza

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati