Kuhinjica

[ Izvor: Mediji ]

26. 09. 2024. 07:13 0

Starinski prženi kiseli kupus! Najbolji prirodni način da se zaštitite od virusa

Kiseli kupus je izuzetno zdrav i ima mnogo više vitamina C u odnosu na limun zato je poželjno i jesti ga što više tokom hladnih dana kako biste ojačali imunitet. Ovo je najbolji prirodni način da se zaštite od virusa tokom zime.

Osim toga tokom same fermentacije odnosno kiseljena ovo povrće stvara uslove za rast korisnih probiotika koji utiču na zdravlje creva.

Pored već dobro poznatih jela od kiselog kupusa postoji i jelo koje su nekad davno pripremale naše bake a koje se, na žalost polako zaboravlja. U pitanju je prženi kiseli kupus koji je sličan podvarku a opet drugačiji.

Priprema se mnogo brže od podvarka, ima sjajan ukus a može da se kombinuje i sa drugim jelima recimo sa kuvanim krompirom ili pire krompirom. Po želji možete dodati suvo meso, dimljene kobasice ili kao u našem receptu suvu slaninu.

Sastojci:

1 glavica kiselog kupusa

200 ml ulja

1 glavica crnog luka

300 g svežeg mesa po izboru

200 g suvog mesa (slanina, kobasica, suvi vrat )

biber, beli luk u prahu

peršunov list i bosiljak

lovorov list

Priprema:

Isecite kiseli kupus kao za podvarak, potopite sa 1  litrom vode i ostavite da odstoji 30 minuta, a potom ga dobro iscedite. U dublju šerpu dinstajte crni luk na ulju, dodajte na kockice isečeno meso, naspite vodu i ostavite da se meso dobro skuva.

Dodati oceđen kupus, začine i sipajte oko 1 l vode i ostavite da se kupa poklopljeno na tihoj vatri. Dodajte začine i sve dobro izmešajte. Nakon što voda potpuno uvri dodajte malo ulja i nastavite da pržite kupus 10 minuta.

Dodajte seckanu suvu slaninu i nastavite da pržite kupus dok ne dobije finu zlatno žućkastu boju. Možete ga poslužiti uz krompir pire.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Čas gastronomije

Zoran Živković [23.09.2024.]




Video dana

Priprema je pola posla

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati