Kuhinjica
10. 09. 2024. 07:19 0
Najbolji recept za rusku salatu! Brzo se sprema, a još brže jede
Rusku salatu obično vezujemo za novogodišnje praznike i jedna je bez koje se neka slavlja ne mogu zamisliti. No, to je samo nepisano pravilo.
Ko god da pred sobom i u ovo doba ugleda ovu čuvenu salatu, neće odeleti da je ne okusi. Recepti se razlikuju u sitnicama, ali zato svako pronađe jedan sastojak koji mu ulepša ovaj obrok.
Sastojci za rusku saltu:
1 kesa povrća za rusku salatu (obično bude 450 grama)
1 pileće belo meso
200 g šunke
2 jajeta
150 g kiselih krastavaca
250 g majoneza
250 g kisele pavlake
1 kašika senfa
so
biber
Priprema:
Mešavinu povrća prokuvajte na kratko u slanoj vodi, zajedno sa mesom. Kada proključa voda, izvadite povrće, pa properite hladnom vodom. Ostavite da odstoji u cediljki.
Piletina kada se skuva dobro, dovoljno je viljuškom iscepkati meso, pa ubacite u činiju.
Stavite jaja da se kuvaju i obratite pažnju da budu tvrdo kuvana. Najsigurnije je da ih ostavite da se kuvaju još 10 minuta nakon što voda proključa.
Šunku i kisele krastavčiće isecite na kockice, pa ubacite u činiju sa mesom. Začinite po želji. Dodajte povrće, pa preko dodajte pavlaku, majonez i senf, pa se dobro promešajte.
Probajte i zaključite da li želite da dodate više pavlake ili majoneza. Stavite u frižider da odstoji dovoljno da se hladnija posluži.
Komentari 0
ostavi komentar