Kuhinjica
20. 06. 2024. 06:53 0
Najkremastiji sutlijaš koji ste ikada probali! Savršenog ukusa, a podseća na detinjstvo
Kada spomenemo sutlijaš, odmah se setimo detinjstva, tako da možete da napravite starinsku poslasticu koja je uvek rado viđena na trpezi.
Sutlijaš je tradicionalni istočnjački slatkiš koji podseća na detinjstvo. Međutim, domaćice sa naših prostora su ga vešto i rado spremale, te su mnogi od nas odrasli na njemu. Danas mnogi prilikom pripreme dodaju razne dodatke, a evo kako su ga naše bake nekad pripremale.
Sastojci:
100 grama pirinča
750 ml mleka
4-5 kašike šećera
prstohvat soli
cimet
Priprema:
Kuvajte pirinač u vodi tri minuta, a zatim ocedite. U mleko dodajte prstohvat soli i stavite na vatru da provri. Dodajte pirinač i kuvajte na slaboj vatri dok prinač ne upije mleko, nemojte mešati.
U kuvani pirinač dodajte šećer i oprezno promešajte kako bi zrna ostala cela. Servirajte i dodajte cimet.
Komentari 0
ostavi komentar