Kuhinjica
31. 08. 2023. 06:52 0
Najukusniji koh: Kolač koji vraća u detinjstvo
Koh je svakako jedan od onih kolača koji podsećaju na detinjstvo.
Sastojci:
- 10 jaja
- 10 kašika šećera
- 6 kašika sitnog pšeničnog griza
- 4 kašike mekog brašna tip 400
- za prelivanje2 l mleka
- 10 kašika sećera
- 1 kesica vanil šećera
Priprema:
Ukoliko su jaja iz frizidera, izvadite ih da se bar malo ugreju na sobnoj temperaturi. Odvojiti belanca od žumanaceta. Penasto umutiti belanca, pa postepeno dodavati kristal sećer dok se skroz dobro ne umuti. Mikser smanjiti na najmanju brzinu i dodati žumanca. Lagano mutiti još kratko koliko da se sve lepo sjedini. Brašno pomešati sa pšeničnim grizom. Veoma je bitno da griz bude što sitniji. Dodati u umućenu smesu i varjačom lagano sjediniti.
Okruglu duboku šerpu prečnika 30 cm nauljiti i pobrašniti. Sipati smesu i staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Peći 10 minuta na 200, pa još 20 minuta na 175 stepeni. Posle 15-ak minuta pečenja uključiti ringlu na šporetu i mleko koje ste pomešali sa deset kašika šećera i vanilom ugrejati do tačke ključanja. Taman dok se mleko na laganoj temperaturi ugreje, biće gotov i koh, prenosi Coolinarika.
Mleko nalivajte lagano većom kutlačom dok biskvit upija.
Komentari 0
ostavi komentar