Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

30. 07. 2023. 07:00 0

Svinjska rebra pečena u rerni na rešetki

Gurmanski obrok za nedeljni ručak.

Sastojci

Potrebno je:

1,5 kg svinjskih rebara
malo ulja
3 kašike kečapa
2 kašike soja sosa
1 kašika limunovog soka
2-3 kašičice meda
2 kašike ulja
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
1 kašičica aleve paprike

Priprema

Rebra očistite od opne, premazati uljem pa natrljati obe strane mesavinom soli, bibera i aleve paprike. Uzeti vatrostalnu činiju ili neku tepsiju pa staviti unakrst dva veća parčeta alu folije. Na foliju staviti pek papir. Spustiti začinjena rebra pa preko njih saviti krajeve pek papira, a onda i krajeve oba parčeta folije. Tako upakovana rebra, ostaviti u frižideru da odstoje 2-3 h (ili bar 1 h). 

Posle tog vremena izvaditi rebra, rastvoriti foliju, sa strane sipati malo ulja , čašu vode i poređati krompir (cele ili polutke). Posoliti ga. Krompir nije obavezan, stavite ga ako ga želite kao prilog rebrima. Onda opet zatvorite foliju sa svih strana.

Stavite u rernu na 60 minuta da se peku na 180-200 C. U međuvremenu u činiju spojite kečap, ulje, soja sos, med i limunov sok.

Posle sat vremena izvadite činiju, otvorite pažljivo foliju i izvadite rebra. Stavite rešetku na činiju (uskladite veličine činije i rešetke da bi rešetka lepo nalegla na ivice činije). Rebra onda staviti na rešetku i to da donji deo bude gore. Četkicom premazati spremljenom mešavinom kečapa, soja sosa, meda, ulja i limuna. Vratiti u rernu i peći na 200-210 C da lepo porumene, dvadeaetak minuta, proveravajte.

Kada su rebra porumenela izvaditi ih iz rerne, okrenutinih na drugu stranu, premazati je drugom polovinom spremljenog premaza i vratiti u rernu da i ta strana porumeni.

Kad su rebra gotova, lepo rumena izvaditi ih iz rerne i pustiti da se malo prohlade i odstoje.

Rebra iseći na parcad. Možete ih preliti sa saftom sa dna činije.

Služiti uz pripremljen krompir i salatu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Dežurni krivac

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati