Kuhinjica
01. 08. 2023. 06:59 0
Patlidžan rolnice
Tezge na pijacama su pune patlidžana, pa je pravo vreme za ovaj ukusan obrok.
Sastojci
Potrebno je:
1 kom (450 g) patlidžana
oko 100 g dimljenih pilećih prsa
oko 100 g punomasnog tvrdog sira
malo rendanog parmezana
malo prezla
Za aromatizovano ulje
oko 30 ml maslinovog ulja
malo soli
malo bibera mlevenog
1 veći čen belog luka
1 list bosiljka (iseckan)
malo ruzmarina
malo peršunovog lišća (iseckanog)
Priprema
Dan ranije pripremiti aromatizirano maslinovo ulje da se svi sastojci preko noći lepo sjedine. Pripremljeno ulje držati poklopljeno.
Patlidžan oprati, očistiti zelenilo oko peteljke i odseći 2 kraja.
Prvo po dužini odseći 2 kraja koja se inače ne bi mogla zarolati zbog pokrivenosti sa korom duž cele jedne strane.
Zatim iseći po dužini zajedno sa korom na listove cca 5 mm debljine. Ja sam sekla pomoću električne mašine za sečenja, ali ručno pošto elektrika iz nepoznatih razloga ne radi.
Od 1 patlidžana dobila sam 9 listova koji se mogu upotrebiti za izradu rolnica. Svaki list premazati aromatizovanim uljem sa obe strane.
Prepržiti u tavi bez dodavanja ulja do zlatno žute boje sa obe strane i dok ne omekšaju.
Na svaki list proprženog patlidžana staviti šnitu dimljenog pilećeg belog mesa i štapić punomasnog tvrdog sira. Zarolajte u rolnice svaki list posebno.
Pripremiti vatrostalni sud takve veličine u kojem će polegnute rolnice pripijeno ležati jedna uz drugu. Vatrostalni sud (21cm x 13cm) premazati aromatizovanim maslinovim uljem, posuti1 kašikom prezla i slagati rolnice polegnute jednu uz drugu.
Posuti kockicama sira, pa rendanim parmezanom i na kraju prezlima.
Staviti peći u zagrejanu rernu na 190 stepeni i peći 15 minuta samo toliko da se sir u rolnicama otopi. Pečene rolnice oprezno viljuškom razdvojiti i servirati.Patlidžan rolnice
Komentari 0
ostavi komentar