Kuhinjica
25. 07. 2023. 06:00 0
Indijska supa od graška i indijski manam hleb
Probajte lagan obrok po indijskom receptu.
Sastojci
Potrebno je:
400 g graška
3 kašike ulja
1 kašičica garam masale
1/2 kašičice belog luka u prahu
1/2 kašičice ljute mlevene paprike
1/2 kašičice mlevenog bibera
1 l vode
1 kašičica soli
1/2 kašičice kukuruznog skroba (gustin)
Manam hleb:
100 ml tople vode
1/2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice soli
od oka brašna
2 kašike ulja
10 kapi susamovog ulja
Priprema
Supa:
Prvo stavite ulje u šerpu da se zagreje na srednju vatru. Ne najjaču. Dodajte sve začine i polako promešajte jedno dvadesetak sekundi. Nalijte vodu i pustite da provri. Kada provri dodajte grašak i poklopite posudu. Pustite da se grašak skuva i da uvri vode otprilike trećina. U malo hladne vode promešajte gustin, pa pažljivo dodajte supi. Povremeno promešajte. Neće biti gusto samo će dati malo puniji ukus. Grašak će da bude začinjen i ljut. Ovako nije previše ljuto. Ko voli mnogo više neka doda punu kašičicu ljute paprike.
Hleb:
U vanglu stavite toplu vodu. Sipajte prašak za pecivo. Dodajte susamovo ulje i so. Polako sipajte brašno. Testo je gušće nego za palačinke. Bukvalno na granici lepljivog. Kad bi ste dodali recimo kašiku ravnu brašna ne bi se lepilo. Samo treba da bude lepljivo. U tiganj stavite ulje i kad se zagreje stavite testo koje ste rukama rastanjili. Poklopite testo poklopcem da bude do ivice testa. Ja imam jedan stakleni od lonca koji ima onu metalnu ivicu, malo je dublji pa je ispalo taman. Poklopac neće da dozvoli testu da raste. Pržite sa jedne i sa druge strane. Za nijansu če da bude tvrđe, ali kada se umače u supu kao što oni rade bude super. Pre serviranja izlomite na parčiće.
Komentari 0
ostavi komentar