Kuhinjica
12. 02. 2023. 07:00 0
Kvrguša sa pilećim batacima i sočnim prelivom
Kvrguša je nepravedno zaboravljeno jelo koje treba da spremite - obavezno.
Potrebno je:
3 pileća bataka
3 kašike brašna
2 jaja
Čaša mleka
Čaša jogurta
Kašičica soli
1 prašak za pecivo
30g slanine
50g kačkavalja
1 kisela pavlaka
prstohvat peršuna
Priprema: Batak malo opeći u tiganju. Napraviti masu od brašna, jaja, mleka, jogurta, malo soli i praška za pecivo. Dodati i malo slaninice. Masu sipati u pleh, dodati prethodno pripremljene batake, prekriti alu folijom i ubaciti u rernu na 20 minuta. Napraviti masu za prelivanje od sitno rendanog kačkavalja, jaja i kisele pavlake. Sve sjediniti.
Izvaditi kvrgušu iz rerne, preliti prethodno napravljenom masom i vratiti u rernu na još 10ak minuta. Radi dekoracije, dodati peršun na kraju.
Komentari 0
ostavi komentar