Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

12. 02. 2023. 07:00 0

Kvrguša sa pilećim batacima i sočnim prelivom

Kvrguša je nepravedno zaboravljeno jelo koje treba da spremite - obavezno.

Potrebno je:

3 pileća bataka
3 kašike brašna
2 jaja
Čaša mleka
Čaša jogurta
Kašičica soli
1 prašak za pecivo
30g slanine
50g kačkavalja
1 kisela pavlaka
prstohvat peršuna

Priprema: Batak malo opeći u tiganju. Napraviti masu od brašna, jaja, mleka, jogurta, malo soli i praška za pecivo. Dodati i malo slaninice. Masu sipati u pleh, dodati prethodno pripremljene batake, prekriti alu folijom i ubaciti u rernu na 20 minuta. Napraviti masu za prelivanje od sitno rendanog kačkavalja, jaja i kisele pavlake. Sve sjediniti.

Izvaditi kvrgušu iz rerne, preliti prethodno napravljenom masom i vratiti u rernu na još 10ak minuta. Radi dekoracije, dodati peršun na kraju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati