Kuhinjica
14. 01. 2023. 07:26 0
Pikantne palačinke sa pilećim mesom
Palačinke punjene pilećim mesom i prelivene finim sosom.
Sastojci za palačinke:
– 3 jaja
– 250 g brašna
– 350 ml mleka
– 1 dl mineralne vode
– 1 kašičica soli
– 1 kašičica šećera
Sastojci za fil:
– 500 g pilećeg belog mesa
– 2 srednje glavice luka
– 300 ml pasiranog paradajza
– 250 ml povrtne supe
– 3 kašičica slatke crvene paprike
– 150 g kisele pavlake
– 1 kašičica šećera
– so, biber, ljuta paprika i drugi začini po želji
– ulje
I još…
– kisela pavlaka za dekoraciju, po želji
Priprema:
Prvo umutite i ispecite palačinke od navedenih sastojaka.
Pileće meso naseckajte na što sitnije kockice. Luk takođe usitnite i zatim ga malo propržite na ulju.
Kada poprimi zlatnožutu boju, dodajte meso i dinstajte ga s lukom 10 minuta uz stalno mešanje.
Zatim na sredini posude razmaknite malo mesa i dodajte slatku papriku koju ćete kratko popržit .
Sve prelijte paradajzom, dodajte supu, posolite, pobiberite, dodajte kašičicu šećera i po želji druge začine poput ljute paprike.
Kuvajte na 10 minuta, pa skinite sa šporeta. Sos od mesa procedite kroz cediljku u drugu posudu, a mesom napunite palačinke.
Sos vratite na šporet, dodajte kiselu pavlaku i pustite da krčka minut do dva.
Punjenu palačinku stavite na tanjir, prelijte s par kašika sosa, po želji dodajte kašiku kisele pavlake i poslužite.
Prijatno!
Komentari 0
ostavi komentar